Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Bitcoin-ETF’s lokken weer geld, maar ethereum-ETF’s blijven bloeden

BTC-fondsen halen $39 miljoen op, ETH-fondsen verliezen $20,1 miljoen

Ethereum-ETH Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-ETF's lokken weer geld, maar ethereum-ETF's blijven bloeden

Foto: orhan akkurt/Shutterstock

De Amerikaanse bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) hebben zich gisteren weten te herstellen van hun verlies van een dag eerder. Voor de derde keer deze week hebben de fondsen een hogere in- dan uitstroom gezien, waardoor de kans groot is dat de handelsweek in het groen wordt afgesloten. Dat kan niet gezegd worden van de ethereum (ETH) ETF’s, die juist voor de derde keer deze week kapitaal zag verdwijnen.

Bitcoin breekt records, maar cryptobezit VS daalt toch drastisch
Bitcoin breekt records, maar cryptobezit VS daalt toch drastisch

BTC-fondsen halen $39 miljoen op

Volgens nieuwe gegevens van Farside Investors hebben de elf in januari gelanceerde bitcoin-fondsen gisteren $39 miljoen weten op te halen.

In eerder bitcoin nieuws werd al vermeld dat deze week een einde is gekomen aan een recordreeks van verliezen. Na acht opeenvolgende dagen van dalingen, waarbij een totale netto-uitstroom van bijna $1,2 miljard plaatsvond, kende de markt aan het begin van de week eindelijk een keerpunt. Op de eerste dag werd namelijk een winst van $28,6 miljoen geboekt.

Een dag later volgde een nog grotere instroom van maar liefst $117 miljoen. Hoewel de ETF’s op woensdag een verlies van $43,9 miljoen noteerden, lijkt het erop dat de fondsen dankzij het positieve resultaat van gisteren op koers liggen om na twee weken eindelijk weer een positieve week neer te zetten. Tot dusver staan de fondsen deze week namelijk met iets meer dan $100 miljoen in de plus.

Terug naar de recente instroom van $39 miljoen; het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares staat bovenaan de lijst met een instroom van $18,3 miljoen. Het gebeurt niet vaak dat dit fonds het meeste kapitaal binnenhaalt. Sterker nog, dit is pas zes keer eerder gebeurd sinds de gezamenlijke beursintrede op 11 januari.

Fidelity’s FBTC-fonds, dat de afgelopen dagen steevast aan kop stond, komt op een tweede plek met $11,5 miljoen aan instromen. BlackRock verwelkomde wederom geen nieuw kapitaal, wat inmiddels al bijna drie weken geleden is.

Advertentie

ETH-fondsen blijven kapitaal verliezen

De eind juli op de markt gebrachte ethereum-ETF’s hebben gisteren voor de zoveelste keer voor teleurstelling gezorgd. De beursproducten verloren $20,1 miljoen, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Ondanks een instroom van $11,4 miljoen op dinsdag, blijven de fondsen deze week nog steeds in de min. Maandag en donderdag lieten beide dagen verliezen zien, met respectievelijk $5,2 miljoen en $0,5 miljoen aan uitstroom. Om niet in het rood te eindigen, moet er vandaag minimaal $14,4 miljoen worden opgehaald. Zo niet, dan zou dit de zevende negatieve week zijn in slechts acht weken handel.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie