Floris Florussen Floris Florussen
2 min. leestijd

Bitcoin ETF’s breken records: $300 miljoen instroom in één dag

Bitcoin ETF-instroom zet door, maar op een zeer laag pitje

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

De 11 Amerikaanse spot-bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) hebben vandaag een dagelijkse netto-instroom van $301 miljoen geregistreerd. Hierdoor wordt de positieve reeks verlengd tot zeven opeenvolgende dagen van instroom. De positieve instroom is een welkome verandering voor Bitcoin (BTC), waar in de maand juni juist een uitstroom uit de ETF’s werd geregistreerd.

Crypto Radar: Bitcoin koers in het groen & altcoins profiteren
Crypto Radar: Bitcoin koers in het groen & altcoins profiteren

BTC uitstroom in juni

In juni zagen de Amerikaanse spot-bitcoin ETF’s een uitstroom van kapitaal. De ETF’s, waaronder Grayscale’s GBTC en BlackRock’s IBIT, registreerden meerdere dagen van negatieve netto-instromen, wat leidde tot een totale uitstroom van bijna $1 miljard. Deze trend weerspiegelde een bredere marktcorrectie, wat de prijs van bitcoin onder de $50.000 drukte.

Herstel bij bitcoin spot ETF’s in juli

Begin juli begon het herstel, waarbij de ETF’s een omslag maakten naar positieve netto-instromen. De afgelopen dagen zagen de fondsen opnieuw instromen, met IBIT die op één dag $117,25 miljoen noteerde. IBIT was ook de meest verhandelde bitcoin ETF met een handelsvolume van $1,24 miljard. Ark Invest en 21Shares’ ARKB volgden met een netto-instroom van $117,19 miljoen. Fidelity’s FBTC zag een netto-instroom van $36,15 miljoen, terwijl Bitwise’s BITB een instroom van $15,24 miljoen noteerde. Ook fondsen van VanEck, Invesco, Galaxy Digital en Franklin Templeton registreerden netto-instroom.

GBTC en de ETF’s van Valkyrie, WisdomTree en Hashdex noteerden maandag geen instroom. In totaal werd er voor $2,26 miljard aan waarde verhandeld in Amerikaanse spot-bitcoin fondsen. Een flink bedrag, maar niet te vergelijken met de eerste maanden van de ETF’s waar bijvoorbeeld in maart het volume op sommige dagen meer dan $8 miljard bereikte. Sinds hun lancering in januari hebben de ETF’s een totale netto-instroom van $16,11 miljard verzameld.

Advertisement

Ondersteuning van de CEO van BlackRock

Deze hernieuwde interesse komt onder andere door een uitspraak van BlackRock CEO Larry Fink op CNBC, die de legitimiteit van Bitcoin als financieel instrument benadrukte. Deze uitspraken in combinatie met onder andere de instroom in de ETF’s zorgde ervoor dat de prijs van BTC herstelde tot net boven de $65.000.

Naast de BTC ETF’s, zijn momenteel de Ethereum (ETH) ETF’s volop in beweging. Naar verwachting zullen de spot-ether ETF’s op 23 juli worden gelanceerd.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie