Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Bitcoin-ETF’s bloeden derde dag op rij te midden van geopolitieke onrust

Ethereum-fondsen tonen wisselvallig beeld in volatiele cryptomarkt

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-ETF's bloeden derde dag op rij te midden van geopolitieke onrust

Foto: ST House Studio/Shutterstock

De bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) maakten afgelopen week een bijzonder goede week door. Deze week is het echter een heel ander verhaal

Vorige week zagen de fondsen nog een netto-instroom van ruim 1,1 miljard dollar. Sinds dinsdag is deze ‘groene golf’ echter ten einde gekomen. Deze uitstromen lijken samen te vallen met een omkering in het marktsentiment, wat volgt na de oplopende spanningen in het Midden-Oosten tussen Iran en Israël.

Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?

Bitcoin-ETF’s zien rode cijfers voor derde dag op rij

Op maandag zagen de bitcoin fondsen nog een totale netto instroom van 61,30 miljoen dollar. Sinds dinsdag weten de ETF’s echter geen groene cijfers meer te noteren. Dinsdag eindigde de dag namelijk met een netto-uitstroom van 242,53 miljoen dollar. Woensdag was de netto uitstroom weliswaar kleiner, maar alsnog 91,76 miljoen dollar.

Gisteren eindigden de fondsen op een netto-uitstroom van 54,13 miljoen dollar. De grootste bijdragen werden geleverd door de gezamenlijke bitcoin-ETF van Ark Invest en 21Shares en die van Fidelity. Deze fondsen eindigden de dag met een netto-uitstroom van respectievelijk 57,97 miljoen dollar en 37,21 miljoen dollar.

Toch behaalden enkele fondsen gisteren een instroom. Zo haalde de ETF van BlackRock het meeste kapitaal binnen met een netto-instroom van 35,96 miljoen dollar. Ook Bitwise en Invesco eindigden in het groen met een bedrag van respectievelijk 2,65 miljoen dollar en 2,44 miljoen dollar. Desondanks was dit niet genoeg om de uitstroom te compenseren.

Ook het handelsvolume neemt al enkele dagen af. Het volume bedroeg afgelopen dinsdag nog 2,53 miljard dollar, maar gisteren slechts 1,13 miljard dollar.

Advertisement

Prestaties ethereum-ETF’s erg wisselvallig

Naast de bitcoin ETF’s, zijn er natuurlijk ook nog de ethereum (ETH) ETF’s.  Hun prestaties waren de afgelopen weken zeer wisselvallig. Waar de bitcoin-ETF’s op woensdag rood kleurden, wisten de ethereum-ETF’s opvallend groen te kleuren.

Gisteren lukte het de ethereum-fondsen echter niet om opnieuw in de positieve cijfers te eindigen. Het dagtotaal bleef uiteindelijk staan op een netto-uitstroom van 3,2 miljoen dollar. Van de uitstromen moest Grayscale het meeste toegeven, dit fonds verloor 14,69 miljoen dollar. Ook Fidelity moest toegeven en zag 3,2 miljoen dollar uitstromen.

Toch lukte het BlackRock om alsnog een instroom van 12,08 miljoen dollar te behalen. Het was echter niet genoeg om de uitstroom te compenseren.

Het handelsvolume van deze fondsen nam, net als bij de bitcoin-ETF’s, verder af. Woensdag was dit nog 197,82 miljoen dollar, terwijl dit gisteren niet verder kwam dan 115,66 miljoen dollar.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Advertentie