Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Bitcoin-ETF’s blijven sterk groeien en bereiken opvallende mijlpaal

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ethereum-ETF’s zetten 3e positieve dag sinds lancering neer

Foto: Olivier Le Moal

Bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) presteren na een moeilijke maand april de laatste weken weer zeer sterk.

Gisteren konden de Amerikaanse beursfondsen wederom een flinke netto-instroom noteren. Daarmee bereiken de bitcoin-ETF’s zelfs een nieuw record.

Trump belooft VS de ‘wereldhoofstad’ van Bitcoin en crypto te maken
Trump belooft VS de ‘wereldhoofstad’ van Bitcoin en crypto te maken

Bitcoin ETF’s bereiken nieuw record en groeien al 18 dagen op rij

De bitcoin-ETF’s zien al sinds 13 mei een netto-instroom en deze week kwamen de bedragen weer hoog binnen. Op dinsdag 4 juni werd zelfs een instroom van 886,6 miljoen dollar behaald, de op een na grootste instroom ooit. Een dag later nam de instroom fors af, maar kwam alsnog relatief hoog uit met 488 miljoen dollar.

Gisteren, op 6 juni, haalden de beursfondsen 217 miljoen dollar op. Dat is weliswaar nog lager, maar het is alsnog ver boven het gemiddelde dat rond de $150 miljoen ligt.

Noemenswaardiger is dat deze instroom de 18e handelsdag op rij markeert dat deze fondsen groeien. Het was nog niet eerder voorgekomen dat de fondsen 18 dagen aan één stuk groeiden. Het vorige record stond op 17 dagen, en is in januari en februari gevestigd. De bitcoin-fondsen zagen in de afgelopen 18 dagen een netto-instroom van bijna 3,9 miljard dollar.

Opvallend is dat gisteren de bitcoin-ETF van Grayscale echter weer een netto-uitstroom zag, namelijk van 37,6 miljoen dollar. De markt had gehoopt dat na enkele positieve dagen, de uitstroom bij Grayscale eindelijk voorbij zou zijn, maar dat is dus nog niet het geval. Ook opvallend is dat gisteren bijna $100 miljoen uit het fonds van Ark Invest stroomde.

Daarentegen zag de ETF van BlackRock een enorme instroom van $349,9 miljoen. BlackRock haalde onlangs Grayscale in als het grootste bitcoin fonds ter wereld. Afgelopen week presteerde ook de ETF van Fidelity sterk, het derde grootste bitcoin-ETF ter wereld.

Advertisement

Bitcoin koers blijft vooralsnog achter

Volgens data van HODL15Capital  beheren de bitcoin-ETF’s nu ongeveer 1,3 miljoen BTC, en dat is meer dan 5% van het totale circulerende aanbod.

Ondanks de positieve ETF-instroom, beweegt echter de bitcoin koers al sinds halverwege maart voornamelijk zijwaarts.

Halverwege maart bereikten de ETF’s een totale instroom van 12 miljard dollar. Inmiddels is dat al ruim 15,5 miljard dollar, maar bitcoin blijft nog stoeien met weerstand.

Dat komt doordat de ETF’s niet de enige factor zijn die de prijs aanstuurt. Toch lijkt de markt momenteel een koersuitbraak te anticiperen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie