Emile Kwa
2 min. leestijd

Bitcoin-ETF’s blijven bloeden, maar Ethereum-ETF’s trotseren de trend

Onverwachte verschuiving in beleggerssentiment treft cryptomarkt

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-ETF's blijven bloeden, maar Ethereum-ETF's trotseren de trend

Foto: mdd/Shutterstock

De Amerikaanse spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) zetten hun negatieve trend voort met de tweede opeenvolgende dag aan netto-uitstromen.

De bitcoin-ETF’s zagen op dinsdag 2 oktober  een uitstroom van $91,7 miljoen. Opvallend is dat de ethereum (ETH) ETF’s gisteren wel een netto-instroom noteerden.

Bitcoin- en cryptofondsen zien instroom van €300 miljoen door renteverlaging
Bitcoin- en cryptofondsen zien instroom van €300 miljoen door renteverlaging

Onrust Midden-Oosten zorgt voor uitstromen bitcoin-ETF’s

De uitstroom van $91,7 miljoen is aanzienlijk lager dan de $242,6 miljoen van eergisteren, maar volgt na een periode van voornamelijk positieve instromen. Zowel de bitcoin koers als de spot ETF’s lijken momenteel te lijden onder de onrustige geopolitieke situatie in het Midden-Oosten. De ETF’s reageren de laatste dagen heftig op de escalaties in deze regio.

Ark en 21Shares’ ARKB-fonds voerden gisteren de uitstroom aan, met maar liefst $60,2 miljoen die het fonds verliet. Grayscale’s GBTC-fonds, het op één na grootste spot bitcoin-ETF op basis van netto-activa, registreerde gisteren een uitstroom van $27,3 miljoen.

BlackRock’s IBIT-fonds, de grootste spot bitcoin-ETF op de markt, zag gisteren voor het eerst sinds 9 september een uitstroom. Ongeveer  $13,7 miljoen vetrok gisteren dat het fonds van BlackRockd. Bitwise’s BITB-fonds had een uitstroom van $11,5 miljoen, terwijl de andere zeven spot bitcoin-ETF’s geen aanzienlijke instroom of uitstroom rapporteerden. Het totale handelsvolume van deze ETF’s daalde naar $1,66 miljard op woensdag, ten opzichte van $2,53 miljard op dinsdag.

Advertentie

Ether-ETF’s zien juist instroom

Ondertussen zagen de Amerikaanse spot ethereum-ETF’s juist wel een netto-instroom woensdag. Het is de eerste keer sinds 28 augustus dat de ETH-ETF’s een instroom ervaren en de BTC-ETF’s een uitstroom. Dit is sinds de lancering van de etheruem-ETF’s op 23 juli pas enkele keren gebeurd.

Deze instroom van $14,45 miljoen volgde na een uitstroom van $48,52 miljoen de dag ervoor. BlackRock’s ETHA-fonds noteerde een instroom van $18,04 miljoen, terwijl Franklin Templeton’s EZET-fonds een uitstroom van $1,81 miljoen registreerde.

De Grayscale Ethereum Trust (ETHE) was de enige ether-ETF die negatieve stromen liet zien, met een uitstroom van 5,4 miljoen. De andere zes spot ether-ETF’s noteerden geen aanzienlijke bewegingen. Het totale handelsvolume van deze negen ether-ETF’s daalde naar $197,82 miljoen op woensdag, vergeleken met $290,81 miljoen op dinsdag.

Bitcoin daalde met 2,3 procent in de afgelopen 24 uur en handelt rond de $6.402 op het moment van schrijven. Ether daalde met 5,53 procent in de afgelopen 24 uur en komt momenteel op $2.345 uit.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Cryptogokkers zijn overtuigd: ethereum all-time high blijft uit in 2024
Cryptogokkers zijn overtuigd: ethereum all-time high blijft uit in 2024
Crypto Ontbijt: bitcoin & ethereum ETF's falen, $290 miljoen verdampt
Ethereum-ETF van BlackRock breekt door $1 miljard barrière
Advertentie