Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Bitcoin-ETF’s beleven een na beste dag ooit met gigantische instroom

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Ethereum ETF's maken sterk debuut, Mt. Gox verplaatst $3 miljard Bitcoin

Foto: Joseph Sohm/Shutterstock

Na een wisselvallige periode rondom de bitcoin (BTC) halving, lijkt de dagelijkse netto-instroom naar de bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) zich goed te herstellen.

Zo goed zelfs, dat men gisteren de op een na hoogste instroom ooit naar deze Amerikaanse beursfondsen kon noteren.

Een na beste dag voor bitcoin ETF’s

De bitcoin ETF’s lanceerden begin dit jaar en waren direct erg populair. Vele miljoenen dollars stroomden dagelijks de fondsen in. Rondom de bitcoin halving was er een wisselvallige periode. De instroom daalde door investeerders die geen risico wilden nemen rondom het halving– evenement. Sinds de gebeurtenis lijkt de netto-instroom zich weer goed te hebben hersteld.

Gisteren bereikte het herstel een bijzondere mijlpaal. Er stoomde in één dag maar liefst 886,6 miljoen dollar netto in de fondsen. Vergeleken met alle data sinds de lancering staat deze dag daarmee genoteerd als de op een na beste dag. De hoogste netto-instroom ooit staat op dit moment op 10,4 miljard dollar. Dit record werd behaald op 12 maart, waarna bitcoin de dag erna een nieuwe all-time high bereikte.

De grootste instroom vond plaats in de Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC). Het fonds eindigde de dag met 378,7 miljoen dollar meer dan de dag ervoor. Kort volgend op Fidelity was de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock met een netto instroom van 274,4 miljoen dollar. De top drie werd afgesloten met de ETF van Ark Invest, de ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), met een netto instroom van 138,7 miljoen dollar.

Grayscale ETF eindelijk weer een positieve instroom

Een opvallende instroom was te zien bij de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). De instroom naar dat fonds eindigde gisteren op 28,2 miljoen dollar. Het is voor dit fonds al enige tijd geleden dat het een positief netto-instroom kon noteren.

De ETF van Grayscale heeft een grote leegloop van kapitaal doorgemaakt dit jaar. Het fonds verloor maar liefst 17,8 miljard dollar aan kapitaal. Zeer waarschijnlijk is de uitstroom toe te schrijven aan de hoge kosten die investeerders moeten betalen waardoor zij overstapten naar de andere ETF’s. De kosten bij Grayscale liggen namelijk op 1,5%.

Volgens de Apollo Bitcoin Tracker is het aantal BTC dat Grayscale beheerde gedaald van 620.000 BTC naar 285.481 BTC. Het huidige aantal bitcoins vertegenwoordigt op dit moment een waarde van ruim 20 miljard dollar.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie