Erik Juffermans Erik Juffermans
29/06/2024 11:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2024 09:25

Bitcoin enthousiasme verdwenen: implicaties voor de markt uitgelegd

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind: Bitcoin bereikt opvallende mijlpaal, maar angst overheerst

Foto: krisn.art/Shutterstock

De laatste tijd is de stemming rond Bitcoin (BTC) behoorlijk negatief. Waar enkele maanden geleden iedereen nog erg optimistisch was, is die opwinding nu grotendeels verdwenen. Interessant genoeg zou dit negatieve gevoel juist een goed teken kunnen zijn. Data van Santiment, een crypto-analyse bedrijf, laat zien dat het positieve sentiment over Bitcoin op sociale media momenteel erg laag is.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Het bitcoin enthousiasme is verdwenen

Santiment houdt deze sociale mediaplatforms in de gaten om het sentiment van investeerders te meten, wat een waardevolle indicator van markttrends kan zijn. Wanneer het sentiment op sociale media overweldigend positief is, valt dit vaak samen met markt pieken, terwijl een dalend enthousiasme kan wijzen op een markt bodem.

Sinds de Bitcoin-halving in april is de prijs van BTC grotendeels hetzelfde gebleven. De halvering, die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, halveert de beloning voor het minen van nieuwe bitcoin. Zoals je misschien weet is dit evenement historisch gezien belangrijk omdat het aanbod van nieuwe bitcoin vermindert, wat vaak leidt tot hogere prijzen door schaarste.

In april waren crypto beleggers erg hoopvol, maar die hoop is sindsdien sterk afgenomen. Het uitblijven van nieuwe all time highs heeft ervoor gezorgd dat investeerders het vertrouwen verliezen. Dit afnemende enthousiasme zou volgens Santiment dus kunnen betekenen dat de markt de bodem heeft bereikt.

Advertentie

De BTC halving consolidatie duurt voort

Elke vier jaar ondergaat Bitcoin een halvering, wat meestal leidt tot een nieuwe recordhoogte. De prijs begint meestal ongeveer een maand voor de halvering te stijgen door de verwachting van een verminderd aanbod. Na de halvering volgt vaak een consolidatiefase voordat de prijs weer stijgt.

Zo ook nu. In maart bereikte Bitcoin een nieuwe recordhoogte van bijna $75.000. Sindsdien schommelt de koers echter in een kanaal tussen de $60.000 en $70.000.

Bitcoin-analist Willy Woo, bekend om zijn diepgaande marktanalyses, gelooft dat de BTC-prijs zal herstellen nadat “zwakke miners uitsterven en de hashrate herstelt.” De hashrate is een de totale rekenkracht van het Bitcoin netwerk. Een hogere hashrate duidt op meer miners die transacties verwerken, wat over het algemeen een teken is van een gezonde en veilige blockchain.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie