Floris Florussen Floris Florussen
3 min. leestijd

Bitcoin-enthousiasme koelt af: handelsvolume particulieren keldert

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
https://www.crypto-insiders.nl/kennisbank/wat-is-een-bitcoin-halving/

Foto: krisn.art/Shutterstock

De interesse van particuliere beleggers in Bitcoin (BTC) is gedaald tot een dieptepunt van drie jaar. Ook de interesse in BTC op basis van Google-zoekopdrachten is sinds de recordhoogte van BTC in maart met 57% gedaald.

Crypto Radar: Bitcoin koers in het groen & altcoins profiteren
Crypto Radar: Bitcoin koers in het groen & altcoins profiteren

BTC handelsvolume daalt hard

Een statistiek die bedoeld is om de interesse van particuliere beleggers in BTC weer te geven, heeft zojuist het laagste punt in drie jaar bereikt. Crypto analisten zeggen dat een herstel nodig is voordat de “echte bull run” kan beginnen.

Volgens de oprichter van CryptoQuant, Ki Young Ju, is de vraag naar BTC van particuliere beleggers op een 3-jarig dieptepunt. Hij baseerde zijn bewering op de gemiddelde maandelijkse verandering in de vraag naar BTC onder particuliere beleggers. Deze statistiek is de afgelopen 30 dagen onder de min 15% gedaald. Hierbij worden alle transacties onder de $10.000 beschouwd als transacties van particuliere beleggers.

Echte BTC bullrun start door particulieren

Hoewel instellingen over het algemeen grotere BTC transacties uitvoeren, geloven veel analisten en handelaren dat grote prijsstijgingen voor BTC niet kunnen beginnen totdat de interesse van particuliere beleggers toeneemt.

Volgens Minkyu Woo, een analist van CryptoQuant, begint de echte bull run meestal met massale aankoopvolumes gedreven door particuliere beleggers. Hiermee wekt hij de suggestie dat een toename van particuliere beleggers over het algemeen het marktsentiment verbetert. Momenteel hebben we dit volume van particuliere beleggers nog niet gezien.

In juni 2023 liet Michael Saulov, de CEO van crypto-custody platform Fireblock, al eerder weten dat ook hij van mening is dat particuliere beleggers de echte bull run zullen leiden.

BTC ETF’s gevoed door particulieren?

In april was de CEO van VanEck, Jan van Eck, van mening dat de meerderheid van de instromen in spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF) in de Verenigde Staten waarschijnlijk afkomstig zijn van particuliere beleggers. Hij gaf aan dat 90% van de geldstromen van particulieren afkomstig zijn. De traditionele beleggers zijn dan ook nog niet echt in het spel.

De instroom van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten daalde op 17 juli ten opzichte van de dag ervoor met 87%. In totaal zagen de producten een uitstroom van $53,3 miljoen over de 11 verschillende ETF-producten.

Advertisement

Bitcoin minder populair

Ondertussen worstelt BTC om een cruciaal ondersteuningsniveau vast te houden. Handelaren zijn van mening dat BTC dit prijsniveau moet vasthouden om naar het volgende prijsniveau te kunnen bewegen. Het gaat om de prijs van $65.000.

Op 17 juli beëindigde BTC een periode van 27 dagen van handelen onder $65.000. Het bereikte $65.686, om daarna terug te zakken naar $63.521. Sindsdien is het niet meer boven dit niveau gekomen.

Daarbij is de interesse naar de zoekterm “Bitcoin” de afgelopen drie maanden met 44% gedaald. De gegevens worden gemeten over een periode van 12 maanden en is sinds de bitcoin halving naar een score van 43 (op een schaal van 100) gezakt. Dit is bijna 57% lager sinds BTC de recordhoogtes van $73.679 bereikte. Deze indicator, die vaak piekt tijdens belangrijke Bitcoin-evenementen, geeft meestal inzicht in de algemene interesse van particuliere beleggers.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie