Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Bitcoin en Ethereum op de drempel van nieuwe records in 2024

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-ethereum-record

Foto: Shutterstock/24K-Production

De crypto-wereld staat mogelijk op het punt om getuige te zijn van een historisch moment, als het aan een bekende analist ligt tenminste. Volgens Travis Kling, het hoofd van de investeringsafdeling bij Ikigai Asset Management, zijn de omstandigheden voor nieuwe all-time highs voor zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) eigenlijk nog nooit zo gunstig geweest.

‘Bitcoin-bedenker’ Todd haalt uit naar HBO na BTC-documentaire
'Bitcoin-bedenker' Todd haalt uit naar HBO na BTC-documentaire

Factoren die de weg vrijmaken voor BTC en ETH

Verschillende sleutelfactoren lijken de opwaartse trajecten voor BTC en ETH te ondersteunen. Voor bitcoin speelt de recente goedkeuring van Spot Bitcoin ETF’s een cruciale rol volgens King. Deze fondsen bieden veiligere toegang tot bitcoin voor een enorm kapitaal dat voorheen niet gemakkelijk kon investeren in crypto. Met de volgende halving, die de beloningen voor miners halveert, gepland voor april 2024, en de verwachte renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank, lijkt de weg voor BTC naar nieuwe hoogten vrijwel onbelemmerd.

Ethereum profiteert tegelijkertijd volgens King nog altijd van zijn unieke burning-mechanisme, dat een deel van de transactiekosten vernietigt. Daardoor wordt de aanbod verminderd en wordt ETH schaarser.

Bovendien staat de lancering van Spot Ethereum ETF’s, die misschien zelfs al binnen enkele maanden zullen volgen, op het programma. De goedkeuring van dergelijke ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) maakt de situatie voor ethereum net zo bullish als voor bitcoin, aldus King.

Advertisement

Het bullish scenario uiteengezet

Travis Kling benadrukt dat, hoewel er discussie kan zijn over de snelheid waarmee deze nieuwe records zullen worden bereikt, het pad ernaartoe duidelijk is. De ondersteunende factoren voor zowel BTC als ETH, van ETF-goedkeuringen tot monetair beleid, wijzen op een gunstig klimaat voor een aanzienlijke waardestijging. De verwachting dat de centrale bank haar koers wijzigt in combinatie met het aanhoudende succes van de aandelenmarkt, versterkt het vertrouwen in crypto.

Met deze factoren in het spel, lijkt het erop dat zowel bitcoin als Ethereum weinig ‘werk’ hoeven te doen om hun respectieve all-time highs te bereiken en mogelijk te overtreffen stelt King.

Of de voorspellingen van King inderdaad uit zullen komen, gaan we vroeg of laat te weten komen. Er kan nog een heleboel gebeuren waar ook King niet op gerekend heeft. Desalniettemin ziet het er volgens hem ronduit goed uit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: 'oppassen'
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: ‘oppassen’
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Bitcoin nog nooit zo sterk, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws
Bitcoin-miner MARA voorspelt mogelijke AI-bubbel: ‘Geschiedenis herhaalt zich’
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum-oprichter noemt BTC-advies van Saylor
Ethereum-oprichter noemt BTC-advies van Saylor “volkomen gestoord”
Draaien de rollen om? Solana laat ethereum in het stof bijten
Draaien de rollen om? Solana laat ethereum in het stof bijten
Ethereum whale dumpt duizenden munten op de markt
Ethereum whale dumpt duizenden munten op de markt
Advertentie