Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Bitcoin- en ethereum-ETF’s zien miljoeneninstroom sterk doorzetten

Bitcoin fondsen al 5 dagen positief, ethereum kruipt uit dal

Ethereum-ETH Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin- en ethereum-ETF's zien miljoeneninstroom sterk doorzetten

Foto: Ground Picture/Shutterstock

De bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) doen de afgelopen tijd goede zaken. Sinds 9 september hebben de fondsen op slechts twee dagen na dagelijks een positieve netto-instroom behaald. Deze positieve stromen varieerden van 4,56 miljoen dollar tot 263,07 miljoen dollar, terwijl de twee uitstromen ‘slechts’ 43,97 miljoen dollar en 52,83 miljoen dollar bedroegen.

Bitcoin-ETF’s veren op met grootste instroom in bijna 2 maanden
Bitcoin-ETF's veren op met grootste instroom in bijna 2 maanden

Al 5 dagen netto-instroom voor de bitcoin-ETF’s

Voor de vijfde dag op rij rapporteren de bitcoinfondsen positieve resultaten. Gisteren haalden zij gezamenlijk een netto-kapitaal binnen van 105,84 miljoen dollar. De ETF van BlackRock had hierin het grootste aandeel. Dit fonds eindigde de dag met een netto-instroom van 184,38 miljoen dollar. Naast dit fonds was er slechts één ander fonds met een positieve instroom

Naar dit fonds was er slechts één ander fonds met een positieve stroom. Bitwise schreef 2,07 miljoen dollar bij in zijn bitcoin-ETF. Er waren echter ook twee ETF’s met een uitstroom. De ETF van Ark Invest en 21Shares verloor 47,41 miljoen dollar. Het fonds van Fidelity verloor zo’n 33,19 miljoen dollar. De overige fondsen vertoonden geen significante activiteit. Daardoor bleef het gezamenlijke nettoresultaat positief. In totaal beheren de bitcoin fondsen nu bijna 18 miljard dollar.

Het handelsvolume van de bitcoin fondsen was wel iets afgenomen. Het handelsvolume bedroeg gisteren 795,88 miljoen dollar. Dit is nog steeds een aanzienlijk bedrag, maar lager dan de dag ervoor, toen er in totaal voor 1,11 miljard dollar werd verhandeld

Advertentie

Ook de ethereum-ETF’s behalen positieve resultaten

De ethereum (ETH) fondsen hebben het sinds hun lancering erg zwaar. De dagelijkse cijfers kleuren veelal rood, waardoor het helaas niet vergelijkbaar is met de stromingen van de bitcoin ETF’s. Toch lukte het de ETH fondsen het om de afgelopen twee dagen groene resultaten te halen. Gisteren eindigden de fondsen met een totale netto-instroom van 43,23 miljoen dollar. Op dinsdag was dit 62,51 miljoen dollar.

Hier werd de grootste bijdrage geleverd door het mini-fonds van Grayscale. Dit fonds noteerde een netto-instroom van 26,63 miljoen dollar. Naast Grayscale konden ook BlackRock, Fidelity en 21Shares spreken van een positief resultaat. Deze fondsen behaalden een netto-instroom van respectievelijk 9,38 miljoen dollar, 6,45 miljoen dollar en 774.100 dollar.

De ethereum-fondsen kregen gisteren een totaal handelsvolume van 124,18 miljoen dollar te verwerken. Deze bedroeg een dag eerder nog 180,42 miljoen dollar. In totaal hebben de fondsen gezamenlijk sinds de lanceringen een netto-uitstroom gezien van 580,94 miljoen dollar. Deze gigantische uitstroom wordt vooral door het ETH-fonds van Grayscale veroorzaakt.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie