Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin- en ethereum-ETF’s zien kapitaalinstroom exploderen

Cryptofondsen zien gezamenlijk bijna $200 miljoen aan nieuwe inleg

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin- en ethereum-ETF's zien kapitaalinstroom exploderen

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) hebben gisteren weer een forse kapitaalinstroom gezien. Terwijl het voor de bitcoin-fondsen een prima dag was, was het voor de ethereum-fondsen zelfs een van de beste dagen sinds hun introductie

Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023

Vierde groene dag op rij voor BTC-fondsen

De in januari gelanceerde bitcoin-ETF’s haalden gisteren gezamenlijk $136 miljoen aan nieuw kapitaal binnen, volgens data van Farside Investors. Dit markeert de vierde opeenvolgende dag van positieve instroom en behoort tot een van de grootste netto-instromen van de afgelopen weken.

BlackRock springt weer eens een keer boven de concurrentie uit, met $98,9 miljoen aan nieuw kapitaal. Bitwise en Fidelity volgen met instromen van respectievelijk $17,4 miljoen en $16,8 miljoen.

Het is een grote opluchting voor BlackRock’s IBIT-fonds. Dit is met afstand de grootste bitcoin ETF op de markt, maar kon de laatste weken maar amper kapitaal ophalen. Vanaf 27 augustus tot afgelopen maandag heeft het fonds een netto-instroom van slechts $4,7 miljoen gezien, wat het de slechtste periode sinds de lancering maakt. Of het tij nu is gekeerd, is natuurlijk allerminst zeker.

Advertentie

ETH-fondsen boeken top 3-dag

Laten we nu kijken naar de eind juli op de markt gebrachte ethereum-ETF’s. Gegevens van Farside Investors tonen aan dat zij gisteren $62,5 miljoen hebben verwelkomd, dankzij Blackrock’s uitblinkende ETHA-fonds.

BlackRock trok namelijk $59,3 miljoen aan, wat het beste resultaat sinds 6 augustus markeert. Geen enkel ander fonds is gisteren ook maar een beetje in de buurt gekomen van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder. VanEck’s ETHV-fonds en Invesco’s QETH-fonds waren de enige andere met instromen, van respectievelijk $1,9 en $1,3 miljoen.

Een ander lichtpuntje is bovendien dat het ETHE-fonds van Grayscale geen kapitaal heeft verloren. Dit fonds was voorheen een gesloten trustfonds en heeft vanwege zijn relatief hoge vergoedingen al ruim $2,8 miljard weg zien stromen.

De gezamenlijke instroom van $62,5 miljoen gaat de boeken in als het derde beste resultaat sinds de lancering. De debuutdag staat nog altijd op nummer één met een instroom van $106,6 miljoen. 6 augustus is met $98,4 miljoen aan instroom de tweede beste dag tot dusver.

Sinds de beursintrede hebben de ethereum-fondsen een netto-uitstroom van $624,4 miljoen gezien. Grayscale’s ETHE-fonds is de enige die consistent kapitaal verliest – bijna iedere dag – maar de andere fondsen stellen net zo teleur door amper kapitaal op te halen. Investeerders hopen maar al te graag dat het recente resultaat het begin is van een trendommekeer. In het Ethereum nieuws houden we je natuurlijk hiervan op de hoogte.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door
Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door
Advertentie