Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg

BTC en ETH beursfondsen zien beide $37+ miljoen uitstromen

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-ETF's zien weer miljoenen wegvloeien ondanks prijsstijging

Foto: Oscar Chamorro/Shutterstock

De exchange-traded funds (ETF’s) van bitcoin (BTC) blijven wisselvallig in hun prestaties. Vorige week konden de fondsen nog een reeks van acht positieve dagen noteren, met het hoogtepunt op 23 augustus, toen er een netto instroom was van 252 miljoen dollar.

Sinds 27 augustus zijn de ETF’s helaas weer vervallen in de rode cijfers en noteren zij inmiddels al zes negatieve dagen op rij.

Bitcoin-ETF’s lopen verder leeg

Terwijl de koers van bitcoin de afgelopen 24 uur iets wist te stijgen, deden de beursfondsen juist het tegenovergestelde. Gisteren noteerde de bitcoin-ETF’s namelijk een gezamenlijke netto-uitstroom van 37,29 miljoen dollar.

Het grootste aandeel van dit resultaat werd ingebracht door de op een na grootste bitcoin-ETF. Het GBTC-fonds van Grayscale behaalde een netto-uitstroom van 34,25 miljoen dollar. Het FBTC-fonds van Fidelity noteerde ook een netto-uitstroom, maar dan een flink stuk lager. Het fonds eindigde namelijk met een netto-uitstroom van 7,59 miljoen dollar. De top drie van grootste uitstromen werd compleet met het HODL-fonds van VanEck. Deze ETF verloren op 4 augustus een netto-kapitaal van 4,91 miljoen dollar.

Op deze dag was er slechts één fonds met een positieve netto-instroom. Het BITB-fonds van Bitwise zag zijn kapitaal groeien met 9,46 miljoen dollar. De overige fondsen noteerden deze dag geen aanzienlijke stromingen, waardoor het resultaat van alle fondsen in de rode cijfers eindigden.

Het totale handelsvolume van de bitcoin-ETF’s bereikte op 4 september 1,41 miljard dollar. Een dag eerder was dit 1,56 miljard dollar. Dat was dus slechts een kleine daling, die niet heel erg afwijkt van de handelsvolumes in de afgelopen dagen.

Ethereum fondsen al 562 miljoen dollar verloren

Naast de bitcoin-ETF’s, zijn er natuurlijk ook nog de ethereum (ETH) ETF’s. Deze fondsen hebben het al langere tijd moeilijk, waardoor er regelmatig rode cijfers worden genoteerd.

Op 4 september eindigden de ethereum-ETF’s met een netto-uitstroom van 37,51 miljoen dollar. De grootste bijdrage werd ook hier gedaan door het ethereum fonds van Grayscale met een netto uitstroom van 40,63 miljoen euro. De mini ethereum-ETF van Grayscale eindigde wel in de groene cijfers. Dit fonds behaalde een positief resultaat van 3,12 miljoen. De overige ethereum-fondsen noteerden geen noemenswaardige in- of uitstromen. 

Recentelijk bereikten de ethereum-ETF’s een cumulatieve uitstroom van meer dan 500 miljoen dollar. Sinds woensdag staat dit totaal al op 562,16 miljoen dollar. Het handelsvolume van de ethereum-ETF’s lag op woensdag zo’n 145,86 miljoen dollar. Net als bij bitcoin is ook hier een afname te zien, aangezien het volume op dinsdag nog 163,5 miljoen dollar bedroeg.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Gratis luisteren

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie