Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Bitcoin en ethereum ETF’s behalen opnieuw teleurstellende resultaten

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Rode markt, Telegram drama & verdubbeling bitcoinmiljonairs

Foto: Summit Art Creations/Shutterstock

De Amerikaanse bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) hebben gisteren een teleurstellende dag beleefd. De bitcoin-fondsen wisten nauwelijks nieuw kapitaal aan te trekken, terwijl de ethereum-fondsen tientallen miljoenen dollars zagen verdwijnen.

De domper komt op een moment dat het sentiment op de cryptomarkt een grote klap heeft gekregen, wat lijkt te zijn veroorzaakt door toenemende spanningen in het Midden-Oosten.

BlackRock’s ethereum ETF binnenkort ook op andere beurs beschikbaar
BlackRock's ethereum ETF binnenkort ook op andere beurs beschikbaar

Bitcoin-fondsen zien bescheiden instroom

De bitcoin-ETF’s hebben gisteren gezamenlijk $300.000 opgehaald, wat de laagste netto-instroom sinds de lancering in januari markeert. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van Farside Investors.

De fondsen van Fidelity, Bitwise en ARK Invest samen met 21Shares zagen allemaal kapitaal wegstromen. Fidelity’s FBTC-fonds was met afstand de grootste verliezer met een netto-uitstroom van $31,6 miljoen. Het BITB-fonds van Bitwise en het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares verloren respectievelijk $2,5 miljoen en $4,6 miljoen.

Opmerkelijk genoeg zag Grayscale zijn GBTC-fonds, dat al bijna $19 miljard heeft verloren sinds de conversie tot een spot-ETF, juist geen kapitaal verdwijnen. Net als veel andere bitcoin-ETF’s zag GBTC een instroom van $0, wat betekent dat de geldstromen niet significant waren.

Crypto-vermogensbeheerder Grayscale lanceerde gisteren een nieuwe bitcoin spot-ETF, namelijk zijn Bitcoin Mini Trust (BTC). Het dient als een goedkoper broertje dan GBTC, die eveneens op de New York Stock Exchange (NYSE) verhandelbaar is. Op de eerste dag wist het fonds, dat een afsplitsing is van GBTC, $18 miljoen te verwelkomen.

Ook BlackRock eindigde de dag in de plus, met een magere instroom van $21 miljoen. Het markeert de 18e handelsdag op rij waarin zijn IBIT-fonds kapitaal weet aan te trekken.

Advertentie

Ethereum-fondsen vallen terug in negatieve reeks

Gisteren kon je nog in het Ethereum nieuws het positieve bericht lezen dat de vorige week gelanceerde ethereum ETF’s op dinsdag voor het eerst sinds hun debuut weer in het groen waren geëindigd. Met een netto-instroom van $33,7 miljoen werd men optimistisch dat een trendommekeer in de maak zou zijn.

Het resultaat van gisteren heeft dit echter weer volledig de kop ingedrukt. Data van Farside Investors laten zien dat de ETH-fondsen namelijk $77,2 miljoen hebben verloren. Net zoals iedere andere handelsdag was Grayscale’s recent geconverteerde ETHE-fonds de enige met een negatief resultaat, namelijk een netto-uitstroom van $133,3 miljoen. Fidelity spande de kroon met een instroom van $18,8 miljoen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Advertentie