Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Bitcoin- en cryptofondsen zien instroom van €300 miljoen door renteverlaging

Crypto ETP’s zagen aanzienlijke instromen voor de tweede week op rij.

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s zetten uitstekende reeks voort, ondanks koersval

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

Crypto Exchange Traded Products (ETP’s) presteren vanaf de lancering al uitstekend, met kleine negatieve uitschieters. Recente cijfers laten zien dat het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) dit aanzienlijk heeft bevorderd voor twee weken op rij.

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond

Aanzienlijke instromen voor crypto ETP’s

Volgens een rapport van CoinShares, een belangrijke crypto-investeringsmaatschappij, hebben crypto ETP’s een aanzienlijke instroom gezien na het besluit van de Fed om de rente te verlagen. In de week van 15 tot 21 september zagen de ETP’s voor de tweede opeenvolgende week een aanzienlijke instroom van $321 miljoen.

Deze wekelijkse instroom was iets lager dan de week ervoor, waarbij de instroom ongeveer $436 miljoen bedroeg. Deze instromen werd waarschijnlijk veroorzaakt door het besluit van de Fed om de rente met 50 basispunten (bp), ook wel 0,5%, te verlagen.

Advertentie

BTC vs ETH ETP’s en een klein beetje SOL

Volgens het rapport van CoinShares stonden op bitcoin (BTC) gebaseerde ETP’s centraal, met een aanzienlijke instroom van $284 miljoen. Ook vermeldde het rapport dat recente prijsacties van bitcoin een groeiende instroom in short bitcoin ETP’s veroorzaakte, voor een totaal van $5,1 miljoen.

Aan de andere kant bleef ethereum (ETH) een ‘uitbijter’ volgens CoinShares, aangezien op ethereum gebaseerde ETP’s voor de vijfde week op rij een uitstroom zagen, met een totaal van $29 miljoen. Volgens het rapport was de herhaalde uitstroom te wijten aan de aanhoudende uitstroom van de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) en onvoldoende instroom in de nieuwe ETH ETF’s.

Ook merkte CoinShares op dat solana (SOL) ETP’s een kleine maar consistente wekelijkse instroom bleven vertonen, met een instroom van $3,2 miljoen vorige week.

Ethereum-protocol gaat 86 miljoen van hun eigen crypto uitdelen
Ethereum-protocol gaat 86 miljoen van hun eigen crypto uitdelen

Impact van de renteverlaging

De Fed heeft op 18 september een verklaring afgegeven, waarin ze bekendmaakte dat de verlaging met 50 bp goedgekeurd was. Dit besluit was de eerste keer dat de Verenigde Staten de rente verlaagde sinds maart 2020, toen de Fed de rente verlaagde wegens de COVID-19 uitbraak.

Volgens CoinShares heeft de renteverlaging geleid tot een positieve reactie op de cryptomarkt, waarbij het totale Assets Under Management (AUM) met 9% is gestegen. De totale volumes aan beleggingsproducten stegen ook met 9% ten opzichte van de week ervoor tot $9,5 miljard.

In eerdere cryptonieuws lieten we al meer weten over de verdeeldheid over de renteverlaging, wat gelukkig niet nodig was.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door
Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door
Advertentie