Floris Florussen Floris Florussen
3 min. leestijd

Bitcoin- en cryptofondsen ervaren massale instroom van $1,35 miljard

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grayscale's Bitcoin-ETF groeit voor 2e dag, maar Hongkong ETF’s vallen tegen

Foto: drserg/Shutterstock

Coinshares meldt een ongekende instroom in beleggingsproducten voor digitale activa. Het bedrijf rapporteert een aanzienlijke instroom van $1,35 miljard in beleggingsproducten voor digitale activa in afgelopen week.

Volgens onderzoeker James Butterfill brengt deze instroom, de totale instromen van de afgelopen drie weken op maar liefst $3,2 miljard. Dit is een teken dat het vertrouwen van investeerders groeit.

Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?

Verandering in Bitcoin- en Ethereum-sentiment

Parallel aan de instroom van $1,35 miljard in digitale activa, zagen bitcoin exchange-traded products (ETP’s) die gekoppeld zijn aan shortposities een uitstroom van $1,9 miljoen. Short gaan is een handelsstrategie die wordt gebruikt om te profiteren van markten met een dalende koers. De kapitaalsstroom bij deze producten wijst dan ook op een verschuiving naar een optimistisch marktsentiment.

Het rapport van CoinShares benadrukt dat short-bitcoin producten sinds maart een totale uitstroom van $44 miljoen hebben ervaren. Dit betreft meer dan 55% van de activa onder beheer (AUM). Daarnaast heeft er sinds de Bitcoin-halving in midden april een verschuiving naar een positief sentiment plaatsgevonden.

Ook ethereum (ETH) liet in de afgelopen week met een instroom van $45 miljoen een vergelijkbare sterke prestatie zien. Met $103 miljoen aan totale instroom tot nu toe dit jaar, overtrof ethereum solana (SOL). SOL zag vorige week een instroom van $9,6 miljoen, waarmee het totaal tot nu toe dit jaar op $71 miljoen komt. SOL blijft ondanks zijn sterke prestatie nog iets achter op ETH.

Advertisement

BlackRock heeft $10,6 biljoen aan activa onder beheer

Op 15 juli rapporteerde BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een record van $10,6 biljoen aan activa onder beheer (AUM) aan het einde van het vierde kwartaal.

De mijlpaal markeert een jaarlijkse groei van $1,2 biljoen voor het bedrijf. De grens van $10 biljoen werd hiermee overschreden. Dit is deels te danken aan de toename van de instromen in exchange-traded funds (ETF’s) in het eerste kwartaal.

Larry Fink, de CEO van BlackRock, zei dat de groei werd gedreven door particuliere markten. De particuliere investeerder en toenemende instromen in de ETF-producten van het bedrijf droegen bij aan de groei. Zo haalde op 23 juli de ETF van Blackrock nog een dagelijkse instroom van $500 miljoen.

Bitcoin-strategie van Trump bedreigt de dollar, zegt Financial Times
Bitcoin-strategie van Trump bedreigt de dollar, zegt Financial Times

Regionale verschillen

De Verenigde Staten zijn koploper als het gaat om de instromen. De VS was goed voor $1,3 miljard van de totale $1,35 miljard aan instromen in de afgelopen week. Zwitserland stond op de tweede plaats met een bijdrage van $66 miljoen aan de instromen, terwijl Brazilië en Hong Kong daarentegen uitstromen zagen van respectievelijk $5,2 miljoen en $1,9 miljoen.

Het verschil in de regionale in- en uitstromen duidt op een aanzienlijk verschil in investeringsstrategie. Daarnaast weerspiegelt het een verschil in sentiment in de verschillende

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie