Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin en crypto maken kleine dip, maar deze crypto ontploft 50%

Bitcoin en de meeste cryptomunten beginnen de week met een domper

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en crypto maken kleine dip, maar deze crypto ontploft 50%

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft een valse start gemaakt van de nieuwe week met een lichte prijsdaling. Vannacht heeft bitcoin  een lichte val gemaakt waardoor de munt net als vorige week donderdag weer verhandeld wordt voor iets meer dan $64.000.

De meeste altcoins gaan zoals gewoonlijk bitcoin achterna met een daling, maar er is vandaag tevens een grote lijst aan uitzonderingen. Er is één munt die met kop en schouders boven de rest uitsteekt, met een 50% stijging.

MicroStrategy gaat nóg meer Bitcoin kopen met $700 miljoen uitgifte
MicroStrategy gaat nóg meer Bitcoin kopen met $700 miljoen uitgifte

BTC koers daalt 2,5%

Bitcoin heeft het afgelopen weekend overduidelijk de tijd genomen om bij te komen van de week. Na een grote rally op donderdag en vrijdag – waarin de koers steeg van $63.000 tot een piek van $66.600 – zat er op zaterdag en zondag weinig beweging in de koers.

Gisteren werd de week afgesloten op een koers van $65.600, ruim 3% hoger dan de openingskoers. Het was de derde groene week op rij, wat dit jaar pas twee keer eerder is gebeurd.

Bitcoin heeft nu voor het eerst in zes maanden een opwaartse trend bevestigd op de wekelijkse grafiek. De bitcoin koers heeft namelijk een higher high neergezet door de week boven $65.000 af te sluiten. De higher low werd aan het begin van de maand al neergezet.

Vlak na middernacht kwam de bitcoin koers in een vrije val terecht. Rond 05:00 uur werd een bodem gevonden van $64.250, wat een totale daling van zo’n 2,50% weerspiegelt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het is nu zaak voor bitcoin om niet verder te dalen onder de $64.000. In dat geval ligt er rond $62.000 nog een steunniveau dat redding zou kunnen bieden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 64.470 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 57.733. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,71% in de min.

Advertentie

Altcoinmarkt onderuit, maar FTT stijgt 50%

Zoals gezegd kleuren de meeste altcoins net als bitcoin in het rood. Shiba inu (SHIB) is de grootste verliezer binnen de top 100-cryptomunten met een daling van 5,48%. Binnen de top 10-munten worden BNB (BNB), dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) het zwaarst getroffen met dalingen van respectievelijk 3,10%, 3,66% en 2,51%.

XRP, de cryptomunt van Ripple, staat verrassend genoeg met 6,23% in de plus. Wat de reden is voor de prijsstijging is niet duidelijk.

De hardste stijger van vandaag is FTX token (FTT), die met een sprong van ruim 50% zich weer tot de lijst van 100 grootste cryptomunten van de markt heeft gewerkt. De enorme stijging heeft mogelijk te maken met de geruchten dat de failliete beurs vandaag zou beginnen met het distribueren van $16 miljard aan schuldeisers. De geruchten zijn echter niet op waarheid gebaseerd, aangezien het terugbetalingsplan van FTX nog niet is goedgekeurd door de rechtbank.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie