De overheid van Buthan heeft $66 miljoen aan BTC verkocht aan Binance
Foto: Lies Ouwerkerk/Shutterstock
Bitcoin (BTC) begon vandaag met een mooie stijging boven het weerstandsniveau van $70.000, waarbij de koers nu rond $71.000 consolideert. Het lijkt erop dat de koninklijke regering van Bhutan goed gebruik maakt van deze stijgingen, aangezien ze ongeveer $66 miljoen aan bitcoin over hebben gedragen naar crypto exchange Binance vanochtend.
Bhutan verkoopt bitcoin aan Binance
Bhutan heeft vanochtend twee keer bitcoin verstuurd naar Binance volgens on-chain analyseplatform Arkham. In de eerste transactie werd 100 BTC, ter waarde van $7,1 miljoen, overgemaakt gevolgd door 839 BTC, ter waarde van $59 miljoen.
Dit is de eerste keer dat Bhutan bitcoin naar een cryptobeurs heeft gestuurd sinds het land op 1 juli 381 BTC naar Kraken stuurde. De reden van de recente transactie is onduidelijk, ondanks dat dergelijke stortingen op cryptobeurzen vaak worden gedaan om activa te verkopen.
Echter heeft Bhutan nog steeds ongeveer 12.456 BTC in bezit, met een waarde van $886 miljoen. Hiermee staat Bhutan op de vijfde plek van de grootste natiestaatholder van bitcoin, achter de VS met 203.239 BTC, China met 190.000 BTC, Groot-Brittannië met 61.245 BTC en Oekraïne met 46.351 BTC.
Het is niet duidelijk of de bitcoin koers zal dalen door de verkopen. Tot nu toe zijn de gevolgen voor de cryptomarkt in ieder geval nog nauwelijks merkbaar.
Bhutan verkrijgt BTC via mining
Veel landen hebben bitcoins in bezit, maar deze zijn vaak verworven via inbeslagnames van criminele reserves. Deze bitcoins zijn dan ook geen onderdeel van de staatskas. Maar Bhutan heeft een andere weg gekozen. Het land heeft gekozen om bitcoin te minen om zo haar reserves op te bouwen, waarbij ze gebruik maken van de overvloedige waterkracht van het land om mining op een milieuvriendelijke manier te stimuleren.
In eerder crypto nieuws lieten we al weten hoe Bhutan haar bitcoin verdiend door te minen. Hier lieten we ook weten dat Bhutan al jaren bezig is als miner van bitcoin op een duurzame manier, sinds april 2019 om precies te zijn. Het is dan ook niet gek dat ze meer dan een miljard dollar aan BTC in bezit hadden.
Bhutan heeft hiermee de hoeveelheid bitcoin van El Salvador overtroffen. El Salvador staat bekend als het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig betaalmiddel, wat het een bijzondere prestatie maakt om het land in te halen.