Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin duikt onder $64.000, maar SUI en andere crypto stijgen hard

Bitcoin koers daalt tot een kritiek niveau, maar SUI blijft presteren

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin duikt onder $64.000, maar SUI en andere crypto stijgen hard

Foto: Bigc Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft gisteren zijn neerwaartse beweging vervolgd die in de nacht van zondag op maandag werd ingezet. De munt werd vannacht op zijn dieptepunt verhandeld voor $63.000, wat meer dan 5% lager is dan wat je enkele dagen geleden nog moest betalen. Desalniettemin heeft bitcoin een stuiter gemaakt vanaf een belangrijke zone.

In de rest van de markt zijn er enkele jongens die tegen de richting in zwemmen en ondanks bitcoin’s teleurstellende prijsverloop alsnog dik in de plus staan. Sui (SUI), de best presterende munt van de afgelopen weken, is er daar één van.

BTC koers daalt tot $63.000

Gisteren begon bitcoin de nieuwe week met een grote domper. De bitcoin koers was had zondagnacht namelijk een grote val gemaakt van $66.000 tot $64.250. Het had er alle schijn van dat de bulls hier een verdere daling wisten te voorkomen, maar niets bleek minder waar te zijn.

Rond 10:00 uur gingen de bears namelijk opnieuw in de aanval. Bitcoin heeft gedurende de dag steeds lagere hoogte- en dieptepunten neergezet – met $63.000 als laagste prijs. Deze werd aan het begin van de nacht aangetikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Inmiddels staat bitcoin niet meer zo ver verwijderd van $64.000. De koers heeft dus een significante opleving gezien sinds $63.000 werd bereikt. En dat is geen verrassing, aangezien de koers in het verleden al vaker heeft opgeveerd vanaf de zone rond $63.000.

Mocht bitcoin deze steun verliezen, dan ligt vlak onder de $60.000 de volgende halte die redding kan bieden. Vooralsnog lijken de bulls zich staande te houden, en kan bitcoin zich richten op de weerstand rond $65.000.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 63.740 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 57.180. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,19% in de min.

FTM, SUI, TAO & meer schieten de lucht in

Verschillende altcoins laten zich niet leiden door bitcoin en kiezen duidelijk hun eigen richting. Fantom (FTM), op plek 47 binnen de cryptomarkt, spant de kroon met een prijsstijging van 8,37%.

Sui en bittensor (TAO), die de afgelopen weken vaker in het crypto nieuws zijn verschenen dankzij  hun voortdurende rally, volgen met stijgingen van respectievelijk 7,6% en 5,27%.

Sei (SEI) en dogwifhat (WIF) hebben ook al een tijdje een sterk momentum te pakken, en hebben dit de afgelopen dag doorgezet met stijgingen van 5,20% en 3,13%.

De meeste top 100-cryptomunten daarentegen staan net als bitcoin in het rood. Binnen de top 10 cryptomunten is alleen ethereum (ETH) ontsnapt aan een daling. Alhoewel de altcoin slechts 0,12% hoger staat dan 24 uur geleden. Ripple (XRP) en dogecoin (DOGE) zijn het hardst getroffen met dalingen richting de 5%.

Nederlanders krijgen in oktober €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie