Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Bitcoin-doorbraak aanstaande? PlanB analyseert 8 maanden stilstand

Is de BTC bullrun voorbij of kunnen we nog wat verwachten?

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers vindt rust op $69.000 na bewogen week, markt wacht af

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

‘PlanB’ is bekend door het creëren van het Stock-to-Flow (S2F) model om de prijs van bitcoin te voorspellen. Zijn echte identiteit is en blijft echter anoniem, maar hij geeft aan dat hij meer dan 25 jaar ervaring heeft op de financiële markten. Onlangs heeft PlanB een nieuwe video uitgebracht waarin hij zijn huidige verwachtingen deelt over bitcoin.

In deze video gaat hij in op de vraag waarom de bitcoinprijs al acht maanden zijwaarts gaat en vraagt hij zich af of de bullmarkt niet over is. Zeker een aanrader om te kijken, maar laten we kort ingaan over de verschillende onderwerpen die hij bespreekt.

Bitcoin-euforie op gevaarlijk niveau, analisten vrezen daling
Bitcoin-euforie op gevaarlijk niveau, analisten vrezen daling

Opvallend BTC koerspatroon

PlanB begint zijn video met het analyseren van de opvallende prijsrange van bitcoin (BTC) tussen de $60.000 en $70.000. Hij geeft aan dat het een unicum is in de geschiedenis van bitcoin. Daarmee wijst hij op het feit dat bitcoin de maand september afsloot op $63.000.

Voor bitcoin betekent het dat het voor de achtste maand op rij de genoemde prijsrange heeft afgesloten. PlanB vertelt dat hij nog nooit zoiets eerder heeft gezien, ondanks dat hij al meer dan 25 jaar ervaring heeft in de financiële markten.

Advertentie

Mogelijke oorzaken 

De analist heeft verder verschillende oorzaken gezocht waarom bitcoin zolang in deze prijsrange blijft. Een ding maakt hij wel duidelijk, een marktmanipulatie kan het niet zijn. Verder praat hij over een bijzondere theorie met betrekking tot de halving. Hij richt zich op de bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s), waarmee hij verklaart dat er een te vroege pre-having pump was.

Bovendien kijkt de analist ook naar historische data, waar hij een soortgelijke situatie zag in 2019-2020. Echter blijft PlanB optimistisch en wijst hij in zijn video aan op de Moving Averages (MA) die nog steeds stijgen en dat de Relative Strength Index (RSI) gezond is.

Zolang het stijgt, is het oké naar mijn mening. Bitcoin zal zijn trigger vinden voor de volgende pump, stelt PlanB.

Stijgende prijs van bitcoin hapert, koers bereikt ‘extreem belangrijk punt’
Stijgende prijs van bitcoin hapert, koers bereikt ‘extreem belangrijk punt’

Amerikaanse verkiezingen en impact op bitcoin

Richting het einde van de video speculeert PlanB over verschillende factoren waarom we nog geen hogere prijs voor bitcoin hebben gezien. Een van de gedachten die hij deelt zijn de Amerikaanse verkiezingen in november. Hij geeft aan dat grote kopers gewoon wachten tot er meer duidelijkheid is wie de nieuwe president wordt. Voor hem klinkt dit heel logisch, want waarom zou je risico lopen als je een paar weken kunt wachten tot je het zeker weet?

Wanneer zijn video ten einde komt benadrukt PlanB dat geduld de key is in de cryptomarkt:

Bitcoin bevindt zich meestal in een saaie zijwaartse situatie. In feite zijn drie van de vier jaar saai, met slechts korte periodes van grote prijssprongen na de halving.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Advertentie