Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin dip kopen? Een slimme zet volgens hedgefondsmanager

De bitcoin correctie biedt veel kansen, volgens hedgefondsmanager

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin dip kopen? Een slimme zet volgens hedgefondsmanager

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

Al de hele week laat de bitcoin (BTC) koers een totaal ander beeld zien dan de weken  daarvoor. De bears hebben het hoge woord en hebben de koers met meer dan 8% laten klappen. Terwijl de meeste investeerders niet meer lijken te geloven in het befaamde ‘uptober’ en vrezen voor een verdere correctie, ziet hedgefondsmanager Quinn Thomspon juist een perfecte koopkans.

Waarom Bitcoin ruim €3 biljoen kan aantrekken na renteverlaging
Waarom Bitcoin ruim €3 biljoen kan aantrekken na renteverlaging

BTC kopen is een ‘no-brainer’

Volgens Thompson, de chief investment officer van Lekker Capital, biedt de huidige bitcoin correctie een grote kans voor investeerders om meer munten te accumuleren. Gisteren liet hij zijn duizenden volgers op socialmediaplatform X weten dat het volgens hem een ‘’no-brainer’’ is om rond de huidige prijs bitcoin bij te kopen.

Thompson benadrukte dat de omstandigheden in de markt nu sterk veranderd zijn in vergelijking met eerdere prijsdalingen van bitcoin, waardoor het volgens hem een goed moment is om in te stappen.

Thompson wijst in zijn koersgrafiek op drie eerdere momenten dit jaar waarop de bitcoin koers stevig onderuit ging en onder zijn 200-daagse voortschrijdende gemiddelde zakte, een belangrijke technische indicator die wordt gebruikt om de algemene trende te begrijpen.

Dit keer zijn de bulls er voor het eerst weer in geslaagd om boven het 200-daagse voortschrijdende gemiddelde stand te houden, wat een bullish signaal is. Volgens Thompson is het een duidelijk signaal dat we ons nu in een opwaartse trend bevinden, ‘’als gevolg van een 180 graden draai in de bredere economische omstandigheden’’. Hiermee doelt hij op de renteverlagingen van zowel de Amerikaanse als Chinese centrale bank, wat goed Bitcoin nieuws is.

Advertisement

Bitcoin koers blijft in de gevarenzone

Hoewel Thompson een positief beeld schets en de bitcoin koers inderdaad een sprong heeft gemaakt vanaf zijn 200-daagse voortschrijdende gemiddelde, bevindt de munt zich nog altijd op glad ijs.

Met een huidige koers van $61.400 is er slechts een kleine daling nodig om alsnog onder de lijn te duiken. Gezien de spanningen in het Midden-Oosten houden veel crypto-investeerders dan ook hun handen op elkaar. Het doorbreken van $62.000 zou de koers wat lucht kunnen geven, maar dit is een heel karwei zo heeft de afgelopen dagen bewezen.

Vooralsnog zakt het geloof in ‘uptober’ steeds verder weg, maar dat kan juist als een positieve ontwikkeling worden gezien. Eind september kon je nog in het Bitcoin nieuws lezen dat het sentiment zich op een gevaarlijk hoogtepunt bevond, waardoor onderzoeksbureau Santiment al een daling op komst zag. Nu het vertrouwen weer een flinke duik heeft genomen, zou bitcoin zomaar weer zijn opwaartse mars kunnen hervatten.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Advertentie