Roy van Krieken Roy van Krieken
28/06/2024 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2024 19:40

Bitcoin stijgt weer, maar is nog steeds in gevaar waarschuwt analysebureau

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Solana (SOL) koersdaling: waarom experts positief blijven

Foto: ARVD73/Shutterstock

De afgelopen weken zit bitcoin (BTC) in een neerwaartse trend waar het voorlopig niet uit lijkt te komen, ook niet na de stijging van vandaag. Op 25 juni bereikte de koers zelfs even een dieptepunt van ongeveer $58.400, het laagste punt in zes weken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC onder de kortetermijn kostprijs

De daling bracht de BTC koers onder de kortetermijn kostprijs. Dit wijst op een verhoogd risico en mogelijk op een diepere marktcorrectie. Wanneer investeerders beseffen dat hun activa minder waard zijn dan de prijs waarvoor ze deze hebben gekocht, kunnen ze namelijk besluiten om te verkopen om verdere verliezen te voorkomen.

Onder kortetermijn beleggers worden diegene beschouwd die bitcoin van 1 week tot 3 maanden in bezit hebben. Volgens blockchain analyse platform Glassnode bedraagt de kostprijs voor houders van 1 week tot 1 maand $68.5k, terwijl deze voor houders van 1 maand tot 3 maanden wat lager is met $66.4k.

De recente prijsdaling begint ook de kostprijs van houders van 3 tot 6 maanden te bereiken. Die hebben de digitale munt gemiddeld gezien gekocht voor een bedrag van $57,300.

Advertentie

Zorgen voor een langere correctie BTC koers

Een daling onder de kortetermijn kostprijs kan het begin zijn van een diepere en langdurigere marktcorrectie. Historisch gezien zijn periodes waarin BTC onder deze kostprijs zakt, geassocieerd met langere hersteltijden, wat betekent dat het langer kan duren voordat de prijzen weer stijgen.

Een signaal van hoop

Of we daadwerkelijk de daling gaan voortzetten blijft, zoals alles in de wereld van crypto, onzeker. Er zijn echter ook wat positieve signalen. Zo hebben de Amerikaanse Spot bitcoin exchange traded funds (ETF’s) na zeven dagen eindelijk weer een dag met netto-instromen genoteerd.

Op 25 juni was er namelijk een netto-instroom van $31 miljoen. De FBTC fonds van vermogensbeheerder leidde de instroom met $49 miljoen, gevolgd door Bitwise’s BITB met $15 miljoen en VanEck’s HODL met $4 miljoen. Daarentegen zag Grayscale’s GBTC wederom een uitstroom van $30,3 miljoen.

De instromen komen op een cruciaal moment, waarin de cryptomarkt dringend op zoek is naar meer vertrouwen. Hoewel de koers momenteel een neerwaartse trend vertoont, is het ook belangrijk om het grotere plaatje niet te vergeten. Zo zijn de bitcoin ETF’s nog steeds een groot succes en hebben ze sinds januari een netto-instroom van $14,42 miljard gerealiseerd.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie