Nick de Jong Nick de Jong
24/06/2024 11:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2024 11:38

Bitcoin crash leidt hierdoor tot miljoenenverlies bij cryptohandelaren

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crash leidt hierdoor tot miljoenenverlies onder handelaren

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft het de laatste weken erg zwaar. Door verschillende factoren en ongunstige omstandigheden werden er al grote hoeveelheden bitcoins verkocht. De verlengde daling heeft vervolgens ook een hoop gevolgen voor handelaren die er vertrouwen in hadden dat de munt weer zou stijgen in waarde.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Flink daling voor grote cryptocurrencies

In de afgelopen 24 uur liet de grootste cryptomunt opnieuw een flinke daling zien. Bitcoin komt momentele op $61.500 uit na een daling van ruim 5%.

Naast bitcoin gleden de andere grote cryptocurrencies ook af naar een lagere prijs. In totaal tonen de grote munten een daling zien van 8%. Door de daling werden handelaren die hadden gewed op een stijging allemaal geliquideerd. In totaal werd maar liefst 160 miljoen dollar aan long-posities geliquideerd. Dat blijkt uit gegevens van Coinglass.

Bitcoin, ethereum (ETH), cardano (ADA) en bnb chain (BNB), verloren allemaal ook meer dan 5%. Een uitschieter was de daling van solana (SOL), die zakt met maar liefst 8%. Memecoins dalen zelfs nog harder.

Advertentie

Veel bitcoins verkocht

Een aantal grote fondsen noemen de verkoop van grote hoeveelheden bitcoin door bitcoin miners als oorzaak. Ook het feit dat de Duitse overheid recent een flinke hoeveelheid bitcoins naar de crypto exchanges verplaatste zorgde voor een sentimentele reactie onder de handelaren.

Het fonds QCP Capital in Singapore stelt dat bitcoin miners gedwongen zijn om meer bitcoins te verkopen. Dit heeft te maken met de gehalveerde beloning sinds de bitcoin halving. Hierdoor nam de beloning voor miners af van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

“De bitcoin die miners onder zich houden heeft het laagste punt bereikt in 14 jaar tijd, met een daling van 50.000 BTC sinds het begin van dit jaar. Daarnaast is de markt ook bang gemaakt door de grote hoeveelheid bitcoins die op de exchanges verscheen. De Duitse overheid zou zo’n 3.000 BTC hebben verkocht in de afgelopen dagen, maar hebben nog 47.000 BTC staan.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Externe factoren spelen mee

Eerder werd al bekend dat houders van grote hoeveelheden bitcoins, ook wel bitcoin whales genoemd, ook veel munten hadden verkocht. Zo werd er in totaal voor 1 miljard dollar aan bitcoins verkocht in de eerste twee weken van juni. Ook de Duitse politie verplaatste maar liefst 50.000 BTC, die het in beslag had genomen in 2013, naar de crypto exchanges Coinbase en Kraken.

De dalingen van bitcoin van de afgelopen tijd hebben daarnaast ook te maken met een sterkere Amerikaanse dollar en de sterke markt van de Amerikaanse technologie index.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie