Ivo Melchers Ivo Melchers
04/07/2024 11:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2024 10:57

Bitcoin crash laat ‘koop de dip’ vermeldingen drastisch stijgen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crash laat ‘koop de dip’ vermeldingen drastisch stijgen

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De angst zit er goed in momenteel op de cryptomarkt. De prijs van bitcoin (BTC) is voor het eerst in meer dan twee maanden gedaald tot onder de $58.000, wat tevens harde klappen heeft uitgedeeld aan de rest van de markt.

Overtuigde Bitcoiners maken maar al te graag van deze gelegenheid gebruik om hun voorraad goedkoper aan te vullen.  Het aantal keren dat de bekende investeringsmantra ‘koop de dip’ op social media verschijnt, is dan ook niet voor niets explosief gestegen.

‘Microstrategy heeft miljarden bitcoin, maar stelt eigenlijk weinig voor’
'Microstrategy heeft miljarden bitcoin, maar stelt eigenlijk weinig voor'

Biedt de BTC daling koopmogelijkheden?

Terwijl de een vanochtend in paniek zijn investeringen onmiddellijk op de markt gooide na het controleren van zijn cryptowallet, zag de ander juist een kans en kocht gretig bij om te profiteren van de lagere prijzen.

Volgens blockchain-analyseplatform Santiment lijkt de menigte de huidige marktcrash als een ‘koop de dip’ kans te zien. Het aantal vermeldingen van ‘koop de dip’ op Reddit, Twitter, 4chan en Bitcoin Talk is in de afgelopen twee dagen namelijk verdubbeld. ‘’Idealiter wachten we op het wegvallen van hun enthousiasme. De tijd om te kopen is als zij ongeduldig en sceptisch zijn,’’ zo schreef Santiment op socialmediaplatform X.

Het profiteren van prijsdalingen is een veelgehoorde strategie in de volatiele crypto-wereld die voortkomt uit de bekende uitspraak van investeringslegende Warren Buffet: ‘wees bang als anderen hebzuchtig zijn en hebzuchtig als anderen bang zijn’.

Het risico met het bijkopen na een flinke daling is dat de koers nog verder kan dalen. Met het verliezen van het steunniveau van $60.000 zijn de meningen verdeeld hoe ver de bitcoin koers nog kan zakken.

Kudret Ayydlr, onderzoeksmanager bij ACM Investment, is erg pessimistisch en denkt dat de bodem weleens op $48.000 tot $50.000 kan liggen. Dit zou een verdere daling tussen de 14% en 17% betekenen vanaf een huidige koers van grofweg $58.000.

Hij is niet de enige die een verdere daling verwacht. Met een Fear & Greed Index die is gedaald tot 44 bevinden we ons namelijk in de ‘angst’ zone met bitcoin.

Advertentie

Failliete bitcoinbeurs Mt. Gox de boosdoener

Tom Lee, de oprichter van Fundstrat, vertelde CNBC op 1 juli dat de in 2014 ingestorte cryptobeurs Mt. Gox de grootste boosdoener is van het heersende negatieve sentiment op de cryptomarkt. De failliete beurs staat namelijk op het punt om meer dan 140.000 bitcoins te verdelen onder schuldeisers, zoals vorige week werd aangekondigd.

“Mt. Gox heeft jarenlang boven de markt gehangen, en dat zal in juli verdwijnen. Daarom verwacht ik een sterk herstel in de tweede helft van het jaar,” aldus Tom Lee.

De markt lijkt te vrezen voor het ergste scenario waarin het leeuwendeel van de miljarden dollars aan bitcoins die vrij worden gegeven door Mt. Gox op de markt worden gedumpt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Advertentie