Erik Juffermans Erik Juffermans
2 min. leestijd

Bitcoin correctie is ‘gezond’ volgens analisten, en biedt grote kansen

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin correctie is 'gezond' volgens analisten, en biedt grote kansen

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Nadat de bitcoin (BTC) koers gisteren kortstondig een nieuw all-time high noteerde, zakte de koers flink. Vooral altcoins kregen een harde tik. Voor mensen die nog niet lang in crypto investeren kan dit even schrikken zijn. Volgens analisten zijn deze correcties echter zeer welkom en presenteren ze unieke mogelijkheden om met korting cryptoactiva te kopen.

Goed bitcoin nieuws uitgelegd: waarom de BTC koers omhoogschoot
Goed bitcoin nieuws uitgelegd: waarom de BTC koers omhoogschoot

Reden tot zorg?

Na het behalen van een gloednieuwe all-time high daalde de bitcoin koers gisteravond binnen vijf uur met ruim 13 procent. Sommige altcoins kregen het nog zwaarder te verduren en daalde met tientallen procenten. Sindsdien herstelden de koersen zich weer rap. De koers van ethereum (ETH) staat op moment van schrijven bijvoorbeeld al hoger dan voor de correctie.

Meerdere analisten zagen de correctie aankomen. Zo wees Alex Thorn, analist bij Galaxy Research, op het verloop van de koers in 2020. Toen bitcoin na kort de voormalige all-time high van 20.000 dollar te verbreken een week lang corrigeerde om vervolgens definitief door te breken.

Thorn verwacht dat de kans groot is dat dit wederom zal gebeuren. Na een stijging van bijna 80 procent sinds het begin van het jaar zou hij een dergelijk scenario “gezond” vinden.

Hoe ver kan bitcoin zakken?

Inmiddels zien we de koersen weer flink herstellen en BTC komt zelfs weer in de buurt van 69.000 dollar. Dit is echter geen garantie dat we snel een uitbraak zien. De komende week zou bitcoin, als de geschiedenis zich herhaalt, verder kunnen dalen. Maar hoe diep zou de koers kunnen zakken?

De bekende investeerder Peter Brandt richt hierbij de ogen om het niveau van 55.000 dollar. Mocht de koers zover zakken, zou dit een geweldige mogelijkheid zijn om extra bitcoin bij te kopen. Een koers van 53.000 dollar zou overigens overeenkomen met de consolidatieperiode die de bitcoin koers daar vorige maand had.

Dat bitcoin de komende dagen even tot rust zal komen lijkt een waarschijnlijk scenario. Hier is niks mis mee en na de opmars van de afgelopen weken is dit gezond te noemen. Hoever bitcoin zal zakken is echter allesbehalve duidelijk. Zolang BTC boven de $50.000 blijft handelen mag er sprake zijn van optimisme. De geschiedenis wijst daarnaast uit dat elke dip in deze fase van de cyclus een geweldige kans om te kopen is.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie