Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Bitcoin bullrun herleeft & institutioneel vertrouwen keert terug na dip

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Lucky-photographer/Shutterstock

Het bullish sentiment lijkt weer terug nu de crypto markt groen kleurt. Bitcoin (BTC) en veel altcoins laten aanzienlijke stijgingen zien. Zo steeg BTC met meer dan 20% sinds het dieptepunt van $53.500 dat op 5 juli werd bereikt, en lijkt de weg naar een nieuwe all-time high (ATH) te zijn ingeslagen.

Volgens het blockchain analyseplatform Glassnode is de stijging vooral toe te schrijven aan een “volledige uitputting van de verkoopdruk”. De markt was de afgelopen weken in angst vanwege de miljarden dollars aan BTC die op de markt kwamen, maar dat lijkt nu mee te vallen.

Bitcoin hashrate breekt record, maar miners vechten om te overleven
Bitcoin hashrate breekt record, maar miners vechten om te overleven

Uitputting van verkopen Mt. Gox en Duitse overheid

De markt had de laatste tijd te maken met een aanzienlijk verkoopdruk, onder andere aangewakkerd door de Duitse overheid. Het stuurde 48.000 bitcoins naar de markt dat het had geconfisqueerd vanuit een illegale piraterij website. Het grootste deel van de verkopen vond plaats tussen 7 juli en 10 juli, en was een grote drijfveer achter de daling tot $53.500.

Daarnaast melden analisten van Glassnode dat de markt de verkopen van de Duitse overheden al ingeprijsd leek te hebben, waardoor de impact uiteindelijk beperkt bleef. Er heerste ook angst over de terugbetalingen aan schuldeisers van de failliete exchange Mt. Gox. Hoewel nog niet alle crediteuren hun bitcoins hebben teruggekregen, ging het om een grote hoeveelheid van bijna $9 miljard aan BTC. Het lijkt echter dat ook  de verkoopdruk hiervan meevalt.

Glassnode merkt ook een “markante daling in exchange flows” op, wat wijst op afnemende verkoopdruk. De dagelijkse volumes van de digitale munt die naar exchanges worden gestuurd, zijn gedaald en gestabiliseerd rond $1.5 miljard per dag.

Grote instromen bitcoin ETF’s

In tegenstelling zien we bij de bitcoin Spot exchange traded funds (ETF’s) sterke instromen, waarmee de verkopen worden opgevangen. Zo zagen de fondsen meer dan $1 miljard aan totale instromen in de afgelopen week.

Volgens gegevens van analyse platform CoinShares zagen de ETF’s de op vier na grootste wekelijkse instroom ooit, met bijna $1.350 miljard aan instromen tussen 8 juli en 12 juli. Het s een duidelijk teken dat institutionele beleggers weer vertrouwen hebben in de toekomst van de digitale munt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie