Foto: Alexey Wraith/Shutterstock
Bitcoin (BTC) holders houden hun BTC nog altijd stevig vast én blijven accumuleren. Dat schrijft blockchain-analyseplatform Glassnode in een recente update. Alhoewel dit een mogelijke voorbode kan zijn voor een bullmarkt, stelt Glassnode wel dat de daadwerkelijke bullmarkt nog even op zich kan laten wachten.
Bitcoin-markten steeds apathischer
In de update schrijft onderzoeker UkuriaOC dat de liquiditeit op de markten steeds dunner wordt. Dit zou een teken zijn van “apathie bij investeerders.” De onderzoeker voegt hieraan toe:
“Rustige periodes als deze kwamen maar weinig voor. De meerderheid treedt meestal op tijdens de apathische katerperiode die volgt na een bearmarkt,”
Dat is niet gek aangezien de afgelopen tijd in het teken stond van negatief nieuws. Onlangs was in het crypto nieuws bijvoorbeeld te lezen dat Binance wordt aangeklaagd in de Verenigde Staten en zich terugtrekt uit Nederland.
Illiquide bitcoin wallets blijven kopen
Verder merkt Glassnode op dat het op dit moment vooral zogenoemde illiquide bitcoin wallets zijn die accumuleren. Illiquide bitcoin wallets zijn entiteiten die weinig tot niet hebben uitgegeven in het verleden. Zij kopen dus bitcoin en houden hier vervolgens aan vast.
De balans van deze illiquide wallets heeft zelfs een record bereikt van 15,2 miljoen BTC. Opvallend genoeg daalden de balansen van crypto exchanges juist flink, tot het laagste niveau sinds januari 2018.
Het bitcoin kopen door hodlers gebeurt vaak in tijden waarin weinig actie plaatsvindt. Glassnode merkt op dat als we naar dergelijke periodes in het verleden kijken, deze vaak tot bijna 3 jaar lang kunnen duren.
En op basis van die terugblik “kunnen we zien dat dit regime van gestage en geleidelijke accumulatie iets meer dan 2 jaar geleden is begonnen en suggereert dat er nog 6 tot 12 maanden voor de boeg liggen.”
Al met al lijkt het er dus op dat het geduld van bitcoin investeerders nog flink op de proef gesteld zal worden, mocht de geschiedenis enige indicatie zijn. Wel is er volgens Glassnode nog altijd “een onderstroom van vraag, ondanks de tegenwind vanuit de hoek van wet- en regelgevers de afgelopen tijd.”