Kevin Schijven Kevin Schijven
19/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2019 06:00

Bitcoin bull Tom Lee: bitcoin naar $10.000-20.000 afgaande op opkomende markten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tom Lee: bitcoin hoort naar $10.000-20.000 te gaan

Thomas Lee, mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors en bekend bitcoin bull, gelooft dat de prijs van bitcoin (BTC) naar $10.000 of zelfs $20.000 zal gaan.
Tom Lee schrijft op Twitter dat hij van mening is dat invloed van “macro-” factoren, die zorgden voor de crypto winter en de koersdaling van bitcoin, aan het afnemen zijn.
Hij benoemt dat de rally op risicovolle activa en de stagnerende koers van de Amerikaanse dollar wind in de rug van bitcoin bieden.
Lee toont daarbij een grafiek waarin hij opkomende markten met de koers van bitcoin vergelijkt en laat zien hoe bitcoin eind 2018 van deze markten probeerde af te wijken, maar uiteindelijk bezweek:


Verder duidt Lee aan dat de S&P 500 en small-cap aandelen een rally van meer dan twee standaarddeviaties sinds 24 december zijn ondergaan.
Tom Lee suggereert dat de prijs van bitcoin, in een poging even hard of harder te groeien dan de opkomende markten, naar $10.000 of zelfs $20.000 zal stijgen.
Niet iedereen vindt dat men de aandelenmarkt zomaar met de cryptocurrency-markt kan vergelijken. Bill Miller, een bekende investeerder, zei onlangs tegen CNBC dat hij geen correlatie ziet tussen de aandelenmarkt en bitcoin.
Afgelopen weekend zei Tom Lee nog dat hij verwacht dat bitcoin tegen augustus weer in een bullmarkt terecht zal komen. Hij deed deze voorspelling gebaseerd op de 200 dagen moving average (MA).
Tom Lee laat vaker van zich horen en is bijna altijd zeer bullish over de prijs van bitcoin. Zo herhaalde hij zijn voorspelling dat bitcoin naar $20.000 of zelfs $25.000 zou stijgen voor het einde van 2018 meerdere malen.
Eind vorige maand gaf Tom Lee aan dat hij verwacht dat de koers van bitcoin zich in 2019 zal herstellen, met of zonder exchange-traded fund (ETF).
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie