Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle
De bitcoin (BTC) koers begon op 29 april flink te stijgen. Binnen 24 uur steeg de bitcoin prijs meer dan $1.500 in waarde. Tot een verdere stijging kwam het echter niet, een flinke correctie bracht bitcoin weer terug onder het eerder doorbroken weerstandsgebied.
Bitcoin (BTC) weer terug onder de $8.800
Na het bereiken van de high van $9.478 op cryptocurrency-exchange Coinbase begon BTC aan een correctie. Die correctie ging op een zeker moment behoorlijk rap, binnen twee uur tijd zakte bitcoin van een prijs van $9.124 naar een low van $8.541 op Coinbase.
Vanaf dat prijspunt kon bitcoin weer iets opveren. Helaas kwam het echter niet meer tot een herstel boven de $8.800, een weerstandszone die eerder nog werd doorbroken. Op het moment van schrijven, rond 8:39 Nederlandse tijd, is de prijs van bitcoin $8.793 op Coinbase.
In deze nieuwe situatie vormt de $8.800 dus weer het eerstvolgende obstakel. Al met al heeft de BTC koers een flinke stijging doorgemaakt sinds 29 april, toen bitcoin nog onder de weerstand bij $7.800 handelde.
Top 10 kleurt volgt bitcoin naar beneden
Bij de altcoins is de situatie gelijk aan die van bitcoin. Vrijwel de gehele top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie kleurt op dit moment rood. Ethereum (ETH), de grootste altcoin, is op dit moment $214,25 waard na in de afgelopen 24 uur met 4,7 procent in waarde te zijn gedaald.
Daarachter staat ripple (XRP) 5,8 procent in de min. XRP komt daarmee op een waarde van $0,2196 te staan. Bitcoin cash (BCH) zakt met een vrijwel gelijk percentage terug en is op dit moment $257,50 waard.
Na de crash die door de uitbraak van het coronavirus werd veroorzaakt is bitcoin flink in waarde gestegen. Volgens de analist Alessio Rastani is dit mogelijk de eerste wave van een bullmarkt. Hij baseert zijn stelling op de Elliot Wave theorie.
In een uitstapje naar de traditionele aandelenmarkt ging Crypto Insider Michiel onlangs in op de huidige marktsituatie. In een onlangs verschenen video beantwoordt hij de vraag: Aandelen in 2020; blinkende goudmijn of tikkende tijdbom?