Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle
De prijsklasse tussen $12.000 en $14.000 is van cruciaal belang voor de koers van bitcoin (BTC) vanwege clusters van zogeheten whales. Dat zijn investeerders met een grote hoeveelheid bitcoin in bezit. Dat meldt marktanalist David Puell in een reeks Twitterberichten op 16 augustus.
1) It has been a long road since the Bitcoin top of 2017. Herein, a nowhere-near complete summary of what has transpired.
Next below, a brief thread on few interesting tidbits. Shoutout to @whale_map for the innovative on-chain metrics. pic.twitter.com/jYYhYRIdwq
— David Puell (@dpuellARK) August 16, 2020
Volgens Puell tonen de clusters de momenten aan dat veel whales hun bitcoin kochten en dat was toen de koers tussen $9.000 en $12.000 stond. Er zijn whales die bitcoin kochten rond $12.000, en nu op een break-even point zitten, en whales die rond $9.000 kochten, en al een aanzienlijke winst op hun investering zien. Puell meldt dat een “grote strijd” zal plaatsvinden.
6) Finally, unspent whale clusters confirm a great battle taking place. Two actors at play: top buyers at 12k-14k reaching their breakeven price, and current buyers active after the first higher high in over a year. pic.twitter.com/ktq5ivKJ5w
— David Puell (@dpuellARK) August 16, 2020
Dit kan leiden tot een toename in de volatiliteit van de koers waarbij geprobeerd zal worden om uit de prijsklasse van $12.000 tot $14.000 te breken. Puell meldt dat dit naar zowel een stijging als een daling van de koers kan leiden.
Whales die tussen de $9.000 en $12.000 kochten willen wellicht verkopen zodra de prijs tussen de $12.000 en $14.000 terechtkomt, aangezien ze dan eindelijk winst te pakken hebben. Aan de andere kant zien ze wellicht hun winsten eindelijk toenemen en houden ze hun BTC voorlopig vast in de hoop voor verdere stijgingen.
Mocht er toch een correctie plaatsvinden dan is het waarschijnlijk dat er een nieuwe cluster zal vormen rond het gebied van $10.000. Als de koers weet uit te breken, “geniet dan van de rit,” zegt de analist.
7) If we get a correction, it will most likely result in another major cluster of re-accumulation at the 10k area (as expected from the volume profile before); if we breakout, well, fuck… enjoy the ride.
— David Puell (@dpuellARK) August 16, 2020
Verder meldt Puell in zijn analyse dat bitcoin in 2019 en 2020 zeer interessante cycli vertoonden. Tot tweemaal toe werd een “typische” bullish trend doorbroken door twee ‘zwarte zwanen,’ een term in de wereld van financiën die onmogelijke te voorspellen gebeurtenissen beschrijft. In dit geval ging het om de PlusToken scam eind vorige zomer en de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) medio maart.