Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

Bitcoin (BTC) trotseert weerstandsgebied, litecoin (LTC) blijft maar stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zoals eerder op Crypto Insiders gelezen kon worden is de bitcoin (BTC) koers opnieuw aangekomen bij $8.000. In eerste instantie kaatste de koers af van dit resistance-niveau, maar het bleef in de uren erna dicht in de buurt van de $8.000. Op dit moment proberen de bulls opnieuw om bitcoin boven dit niveau uit te krijgen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.005 op CoinMarketCap na 2,42% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De bitcoin-dominantie is gelijk gebleven op 55,3% nu de altcoins ook groene cijfers laten zien.
Bitcoin handelt al acht dagen op rij in een kleine range. Het zakte de afgelopen tijd nauwelijks lager van $7.500 maar wist ook niet hoger dan de $8.100 te stijgen. Een duidelijke richting lijkt er dan ook niet te zijn, met de 50-, 100- en 200- hourly moving average (MA)-lijnen vrijwel horizontaal. Ook altcoins als ethereum (ETH), Ripple’s XRP en bitcoin cash (BCH) lijken geen duidelijk richting te hebben.
Het overtuigend doorbreken van het resistance-gebied tussen $8.000 en $8.100 is cruciaal voor bitcoin om op de korte termijn in waarde te kunnen stijgen. Op de langere termijn geldt nog steeds dat veel analisten een verdere neerwaartse correctie verwachten.

Bitcoin: wat maakt komende vrijdag de belangrijkste van dit jaar?
Bitcoin: wat maakt komende vrijdag de belangrijkste van dit jaar?

Litecoin (LTC) is niet te stoppen

De grootste stijger in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is opnieuw litecoin (LTC). Op dit moment is de altcoin $138,36 waard volgens CoinMarketCap na bijna 8,62% in waarde te zijn gestegen.
Litecoin stijgt al sinds het begin van dit jaar geleidelijk en is een van de succesvolste cryptocurrencies van dit moment. Begin dit jaar betaalde je nog slechts $30 voor 1 LTC, nu is dat dus $138,36. Dit komt neer op een stijging van maar liefst 363%. De afgelopen week steeg litecoin met 38%.
Een mogelijke verklaring voor de bijzonder goede prestaties van LTC is de aankomende halving. Dit houdt in dat de beloningen voor miners worden gehalveerd, waarmee de invoer van nieuwe litecoins ook wordt gehalveerd. Bij een gelijkblijvende vraag houdt dit logischerwijs een stijging van litecoin’s waarde in.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie