Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle
De prijs van bitcoin (BTC) daalt al een paar dagen stevig, bitcoin werd onlangs nog verhandelt voor $9.800. In vergelijking met het laatste hoogtepunt van $12.000 is de daling dus fors. Dit lijkt te zijn gebeurd naar aanleiding van de flinke correctie die plaatsvond op de reguliere markten.
Op macroschaal lijkt bitcoin vooralsnog bullish, analisten zeggen wel dat op de lange termijn de grafiek en fundamentals zich overgeven aan het sentiment. Ondanks de drop blijven ze dus bullish.
Een analist deelde deze grafiek, hierin wordt weergegeven dat bitcoin een mooie bounce neerzet op een cruciaal macro level. Daarmee lijkt het alsof dit prijspunt een nieuw support level is.
$BTC funding and premium index reached the lowest it had been since March 19th yesterday…
Except this time we’re retesting a multi-year S/R level with a confirmed bullish break in MS all the way up to the monthly chart… pic.twitter.com/rQpAWY7siX
— HornHairs 🌊 (@CryptoHornHairs) September 4, 2020
Op BitMEX daalde de prijs ook aanzienlijk door de massale verkoop die plaatsvindt onder investeerders.
“Bitcoin (BTC) funding op de premium index heeft een dieptepunt bereikt sinds 19 maart. Deze keer retesten we alleen een meerjarig S/R level met een bevestigde bullish break in MS op de maandelijkse grafiek.”
De RSI van bitcoin bereikte ook een dieptepunt tijdens de daling op vrijdag. Deze veelgebruikte indicator heeft zijn laagste waarde bereikt sinds maart. Na de crash in maart onderging bitcoin die er voor zorgde dat bitcoin veel van zijn waarde terug kreeg. Deze trader is niet de enige die gelooft dat bitcoin op de lange termijn nog bullish is.
De eigenaar van Real Vision, Raoul Pal, reageerde op een statement van Jerome Powell van de Federal Reserves. Hij zei het volgende:
“De meeste mensen begrijpen het laatste niet, Powell heeft laten zien dat er geen ruimte is voor deflatie dus ze doen alles binnen hun machten om dit te voorkomen. Dat is goed voor bitcoin en goud. Powel wil inflatie, ik ben er niet van overtuigd dat hij hiermee vraag creëert maar juist deflatie veroorzaakt bij fiat. Hij doet dit in samenwerking met andere centrale banken.”