Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle
Terwijl het 2019-nCoV-virus, in de media bekend als het coronavirus, om zich heen slaat, zien de traditionele financiële markten flinke dalingen. Opvallend was dat de bitcoin (BTC) koers juist een flinke stijging liet zien op het moment dat de Chinese markten openden.
Het coronavirus zorgt sinds begin dit jaar voor flink wat problemen in China. De Chinese overheid heeft er voor gekozen om een groot deel van het land stil te leggen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ’s werelds tweede grootste economie voor een groot deel stilstaat.
Dat de crisis een impact zou gaan hebben op de financiële markten was daardoor te verwachten. Toen de markten in China openden was te zien dat de koersen meteen vrij hard begonnen te dalen.
Tegelijkertijd kon bitcoin afgelopen nacht, op het moment dat de Chinese markten openden, juist flink stijgen. De BTC koers wist een high neer te zetten van $9.615, terwijl bitcoin al sinds 28 januari onder de $9.400 handelt en hier maar niet doorheen kon breken. In de loop van de nacht kwam bitcoin weer onder dit prijsniveau terecht.
De piek van bitcoin tegelijkertijd met de flash crash, zoals hierboven te zien, is opvallend. Sluitend bewijs voor dat bitcoin steeds vaker als veilige haven gezien wordt, zoals goud, is het echter natuurlijk niet. Wel is het vaker voorgekomen dat bitcoin begon te stijgen te midden van een wereldwijde economische onzekere situatie.
Afgelopen januari voerden de Verenigde Staten een drone-aanval uit op een Iraanse generaal. Dit zorgde voor grote spanningen met dalende aandelenkoersen en een stijgende goudprijs tot gevolg. Ook bitcoin zag in deze situatie juist een stijging.
Crypto Insider Michiel Ipenburg legt in zijn vanochtend verschenen bitcoin koersvideo uit dat de $9.600 op dit moment een belangrijk prijspunt is. De BTC koers dient hier de komende 24-36 uur doorheen te breken. Anders zou de koers de support-zone bij $8.800 op kunnen gaan zoeken.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.