Foto: Shutterstock/Asatur Yesayants
Curtis Jackson, beter bekend als 50 Cent, veroverde de muziekwereld stormenderhand met hits als “In da Club” en “Candy Shop”. Zijn opkomst vanuit de ruige wijken van New York naar internationaal succes is niets minder dan opmerkelijk. Maar naast zijn muzikale prestaties, is 50 Cent ook bekend om zijn zakelijke scherpzinnigheid.
De onverwachte Bitcoin miljonair?
In 2014 maakte 50 Cent een baanbrekende beslissing door zijn album “Animal Ambition” ook te verkopen voor bitcoins (BTC). Deze keuze leek toen misschien een gok, maar zou uiteindelijk een onverwachte wind mee opleveren. Volgens TMZ verdiende hij ongeveer 700 bitcoins door de munt te accepteren, wat destijds ongeveer $460.000 waard was. Maar met de stijging van de waarde van bitcoin, zou dit bedrag oplopen tot ongeveer $24 miljoen tegen de huidige koers van de koning der crypto. 50 Cent was een van de eerste prominente muzikanten die bitcoin accepteerde in ruil voor muziek.
Naast zijn Bitcoin-avontuur heeft 50 Cent ook aanzienlijke winsten behaald uit andere investeringen, waaronder een vroeg aandeel in Glaceau, een bedrijf dat later werd overgenomen door Coca-Cola voor $4.1 miljard. Het is geschat dat 50 Cent hieraan tussen de $60 en $100 miljoen verdiende, een onverwachte goudmijn dus.
Controverse en ontkenning
De situatie rond 50 Cent’s Bitcoin-miljoenen werd echter complexer. In 2015 ging 50 Cent namelijk ondanks zijn eerder nog fortuinlijke vermogen failliet, en een paar jaar later gaf hij aan, onder ede verklaard in documenten gerelateerd aan zijnfaillissemen, dat hij nooit echt eigenaar was van bitcoins. Volgens deze documenten werden alle bitcoins die hij voor zijn album ontving, onmiddellijk omgezet in dollars door het derde bedrijf Central Nervous, met behulp van BitPay.
Hoewel 50 Cent misschien nooit echt de Bitcoin-miljonair was zoals eerst gerapporteerd, blijft zijn flirt met de crypto wereld een fascinerend deel van zijn legende. Het benadrukt niet alleen zijn bereidheid om risico’s te nemen en nieuwe trends te omarmen, maar ook de complexiteit en onvoorspelbaarheid van de financiële beslissingen in de snel veranderende wereld van digitale valuta.