Erik Juffermans Erik Juffermans
3 min. leestijd

Bitcoin bevindt zich in bijzondere zone, daling tot $55.000 mogelijk

Bitcoin bevindt zich onder de groeilijn van de voorgaande halvings.

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Sarawut Aiemsinsuk/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers zakte deze week onder het niveau van $60.000. Daarmee werd een belangrijk steunniveau opgegeven. De grote vraag is nu wat we van de koers kunnen verwachten. Zou bitcoin hier een bodem kunnen vormen of liggen er meer correcties in het verschiet? We kijken wat analisten hierover te zeggen hebben.

Crypto-analisten aan het woord

Volgens crypto-onderzoeksplatform Ecoinometrics is de prijs van bitcoin gedaald onder een belangrijke groeitraject-lijn. Deze lijn is gebaseerd op hoe de bitcoin koers zich gedroeg na eerdere halvings. Hij vertegenwoordigt het gemiddelde van de groei van bitcoin na halvings in het verleden. Het huidige niveau van deze trendlijn ligt op ongeveer $63.000.

“Bitcoin is onder zijn historische groeitraject na de halvering gezakt. Als het voor het einde van het jaar terugkeert naar dit traject, is de kans groot dat één BTC een waarde van zes cijfers bereikt.”

Als bitcoin hetzelfde traject zou volgen als bij eerdere halving cycli, zou het tijdens de piek van de cyclus in 2025 boven $140.000 kunnen uitkomen. Maar dit is een lange termijn prognose, en zegt heel weinig over wat we de komende weken kunnen verwachten. 

De groei van bitcoin na verschillende halvings
De groei van bitcoin na verschillende halvings. Bron: Ecoinometrics

Crypto Bullet, een bekende crypto handelaar, deelde in een X-bericht van 12 augustus zijn visie. De aankomende koersbeweging is volgens hem erg afhankelijk van de Amerikaanse macro-economische cijfers die deze week openbaar worden gemaakt. Als de CPI cijfers tegenvallen zou de bitcoin koers volgens hem tot onder de $55.000 kunnen dippen.

Reden tot optimisme over bitcoin

Een andere indicatie die handig is om te bekijken zijn de bitcoin-voorraden van miners. Deze zijn momenteel gedaald tot 1,8 miljoen BTC, wat lager is dan de reserves van miners begin maart, toen bitcoin zijn recordhoogte bereikte. Dit deelt CryptoQuant-auteur Binhdangg in een bericht op X van 12 augustus.

De dalende voorraden van miners betekent minder verkoopdruk van bitcoin in de nabije toekomst. Dit zou een positieve katalysator voor de bitcoin koers kunnen zijn. 

Om het opwaartse momentum te herpakken is volgens de populaire crypto-analist Rekt Capital het niveau van $60.600 cruciaal. Momenteel bevindt de koers zich echter op ongeveer $59.000.

“Bitcoin doet alles goed om $60.600 als steun te bevestigen, zodat de prijs over tijd opnieuw $65.000+ kan bereiken.”


Vandaag: Nederlands nieuwste cryptobeurs geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen.
Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.
Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.
Meepakken

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Bitcoin-Kurs schießt in die Höhe – Fed senkt Zinsen überraschend um 0,5 %
Bitcoin koers schiet omhoog – Fed verlaagt rente verrassend met 0,5%
Advertentie