Onblocked Onblocked
27/06/2024 12:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2024 11:42

Bitcoin bereikt kritieke kruising, bevestigen al deze indicatoren

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bereikt kritieke kruising, tonen meerdere indicatoren

Foto: ST House Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bevindt zich momenteel op een cruciale kruising met belangrijke on-chain indicatoren die de toekomstige richting van de prijs kunnen bepalen. Deze analyse is ook interessant voor beginnende beleggers.

De onderstaande grafiek biedt een diepere kijk op deze indicatoren en hoe ze de prijsbeweging van bitcoin kunnen beïnvloeden. Wil je meer weten over on-chain analyse, neem een kijkje op www.onblocked.nl

key cost basis models price models

Bank brengt bliksemsnel Bitcoin-netwerk naar 100 miljoen klanten
Bank brengt bliksemsnel Bitcoin-netwerk naar 100 miljoen klanten

Kostprijs modellen voor bitcoin

De grafiek toont verschillende belangrijke kostprijsmodellen en hun relatie tot de huidige bitcoin prijs. Deze modellen zijn onder andere de 128-daagse en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (DMA), de werkelijk gemiddelde prijs, de gerealiseerde prijs, de cointime prijs, en de korte termijn- en lange termijn kostprijzen.

Een kostprijs vertegenwoordigt de waarde van een bitcoin de laatste keer dat deze is  verkocht. Bijvoorbeeld: een investeerder kocht begin juni een bitcoin voor $68.000. Dan is de kostprijs voor deze bitcoin $68.000 aangezien de investeerder hem op die prijs heeft gekocht.

Advertentie

Functies van de kostprijs modellen

  • 128DMA en 200DMA: De 128DMA (oranje stippellijn) en 200DMA (paarse stippellijn) zijn belangrijke technische indicatoren die vaak worden gebruikt om de algemene trend te bepalen. Momenteel beweegt de bitcoin prijs rond deze niveaus, wat aangeeft dat we op een beslissend punt staan. Een doorbraak boven deze gemiddelden kan wijzen op een nieuwe opwaartse trend.
  • Werkelijk gemiddelde prijs: De blauwe lijn vertegenwoordigt de werkelijke gemiddelde prijs van alle bitcoin. Deze prijs ligt momenteel onder de huidige marktprijs, wat aangeeft dat de meeste beleggers in winst zijn. Dit kan potentiële verkoopdruk verminderen en de prijs ondersteunen, tenzij investeerders in grote winsten komen.
  • Gerealiseerde prijs en cointime prijs: De gerealiseerde prijs (rode lijn) en de cointime prijs (oranje lijn) zijn beide belangrijke on-chain indicatoren die de gemiddelde prijs vertegenwoordigen waarvoor alle bitcoins in omloop voor het laatst zijn verhandeld. De huidige prijs van bitcoin ligt boven deze niveaus, wat doorgaans een positief teken is voor de markt.
  • Kostprijzen voor korte termijn- en lange termijn houders: De kostprijzen voor korte termijn houders (roze lijn) en lange termijn houders (groene lijn) geven inzicht in de kostenbasis van verschillende groepen beleggers. De bitcoin prijs bevindt zich momenteel boven deze lijnen, wat suggereert dat zowel kortetermijn- als langetermijnbeleggers winstgevend zijn. Een investeerder wordt een langetermijnbelegger nadat hij zijn bitcoin voor meer dan 155 dagen heeft vastgehouden.
Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Impact op de cryptomarkt

Bitcoin wordt momenteel verhandeld op ongeveer $61.500, wat onder twee belangrijke prijspunten in de bullmarkt ligt; de korte termijn kost basis ($63.400) en het 128-daags voortschrijdend gemiddelde ($64.500).

Zoals we in ons vorige artikel hebben besproken weerspiegelt dit een cruciaal beslispunt tijdens een bullmarkt:

  • Als de bulls de dip willen kopen, bevinden we ons nu binnen hun waardegebied.
  • Als de bears de controle hebben, is dit het moment waarop zij het initiatief kunnen nemen.

Het 200 DMA ligt op $57.600, waarvan we verwachten dat het zal fungeren als een vangnet indien nodig. Het 200 DMA komt ook overeen met de laagste prijzen van de dip in mei.

Deel dit artikel
Onblocked

Onblocked is een onderneming op het gebied van Nederlands on-chain analyses. Ons deskundige team combineert diepgaande kennis van blockchain en cryptocurrency met geavanceerde analytische vaardigheden om waardevolle inzichten te leveren aan onze klanten. We streven naar transparantie, integriteit en uitmuntendheid in alles wat we doen.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie