Rodrigo van Asseldonk Rodrigo van Asseldonk
01/07/2024 16:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2024 14:14

Bitcoin analist waarschuwt voor diepere correctie naar deze prijs

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin maakt hevige crash tot onder $59.000, markt herstel krachtig

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Een cryptoanalist, die nauwkeurig de pre-halving pullback van bitcoin voorspelde, heeft onlangs gewaarschuwd dat de bitcoin (BTC) koers mogelijk aanzienlijk zou kunnen corrigeren naar nog veel lagere niveaus, zelfs nu de koers weer wat is hersteld vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC dreigt te corrigeren naar $55,000

De analist, bekend onder het pseudoniem Rekt Capital, heeft zijn 79.900 YouTube-abonnees verteld dat bitcoin mogelijk meer dan 8% zou kunnen dalen vanaf zijn huidige waarde.

In een recente YouTube-video speculeerde Rekt Capital over een mogelijke diepe correctie in de huidige cyclus, waarbij hij opmerkte: 

“Wat als we een diepste correctie in de cyclus zouden zien, of op zijn minst gelijk aan de diepste correctie in de cyclus van 23,8%? Dan zouden we naar $ 55.000 gaan.”

Rekt Capital merkte echter op dat een diepere correctie op dit punt in de cyclus onwaarschijnlijk lijkt te zijn. Hij suggereerde dat bitcoin ofwel al een lokaal dieptepunt heeft bereikt ofwel een meer oppervlakkige terugval doormaakt. Hij voegde eraan toe:

“Is het mogelijk dat we niet snel na de diepste correctie van deze cyclus een nieuwe diepste correctie zien, zoals na de halving eind april, begin mei? Dat was de diepste correctie tot nu toe in deze cyclus.. We zagen een recordbrekende diepe correctie in deze cyclus. We overschaduwden de terugval van begin 2023, en het duurde anderhalf jaar voordat dat nieuwe record werd bereikt. Het lijkt dus wat vergezocht om nu te praten over een nieuwe record diepe correctie slechts anderhalve maand later. Ik denk niet dat we de diepte van die correctie zullen overtreffen. Dit is naar mijn mening ofwel de bodem, ofwel een kleine extra terugval,” concludeerde de analist.

Verwachte BTC rally dankzij ‘banana zone’

Deze voorspelling staat in contrast met de recente voorspelling van voormalig Goldman Sachs-topman en macro-guru Raoul Pal. Pal verwacht aan de andere kant juist een aanzienlijke stijging van zowel bitcoin als de totale cryptomarkt in het vierde kwartaal van het presidentsverkiezingen jaar.

Hij merkte op dat risicovolle activa zoals bitcoin doorgaans een opleving ervaren tijdens het vierde kwartaal van een verkiezingsjaar, dat hij de ‘banana zone’ noemt. Deze uiteenlopende standpunten benadrukken de volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Rodrigo van Asseldonk

Rodrigo van Asseldonk is sinds februari 2024 een gewaardeerd lid van het Crypto Insiders team. Via een samenwerking met Student Blockchain Association Netherlands (SBAN) kwam hij in contact met Crypto Insiders en sindsdien schrijft hij met passie over de wereld van cryptocurrency. Met een dubbele graad in Rechten en Corporate Finance aan de Radboud Universiteit en zijn ervaring in het opzetten van studenteninitiatieven, brengt Rodrigo een unieke combinatie van juridische en financiële kennis naar zijn artikelen. Zijn interesse in Bitcoin en de democratisering van geld inspireert hem om blockchainconcepten toegankelijk en leuk te maken voor een breed publiek.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie