Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Bitcoin aan je voeten: Trump’s crypto-schoenen binnen uren uitverkocht

Trump krijgt enorme bitcoindonatie, maar moet dat nu terugbetalen

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Donald Trump heeft weer een nieuwe crypto stunt. Ditmaal gaat het om een speciale sneaker editie die volledig in het thema van Bitcoin (BTC) staat. De feloranje Bitcoin sneaker die gisteren beschikbaar werden voor ‘pre-order’ zijn nu al een hit op eBay. Sommige verkopers vragen tot wel $2,500 voor een plek in de pre-order rij. Op het moment van schrijven zijn er meer dan tien advertenties voor deze sneakers. Sommige prijzen lopen op tot $2500.

Bitcoinmarkt houdt adem in aanloop naar cruciale Nvidia cijfers vandaag
Bitcoinmarkt houdt adem in aanloop naar cruciale Nvidia cijfers vandaag

Trump’s BTC schoenen

Alles wat Trump aanraakt lijkt te veranderen in goud. De Republikeinse presidentskandidaat probeert momenteel optimaal te profiteren van de crypto hype. Bitcoin- en Trump fans gaan hier volledig in mee. Ook het Bitcoin schoeisel van Trump is hierop geen uitzondering. Fans en verzamelaars zijn bereid groot geld te betalen voor de producten. Er is echter geen garantie dat de eBay advertenties betrouwbaar zijn. Hoewel de meeste verkopers hoge beoordelingen hebben, zijn enkele beschuldigd van oplichterij in de feedbacksectie.

De Bitcoin-sneakers gingen op woensdag in de pre-order en waren al binnen drie uur volledig uitverkocht. In totaal gaat het om duizend paar sneakers. Vijf paar hiervan zullen willekeurig door Trump worden ondertekend. Naast de feloranje hoge sneakers zijn er ook oranje lage sneakers en zwarte hoge sneakers beschikbaar voor pre-order.  De prijs van de sneaker bedraagt $299. Op eBay zijn enkel de hoge oranje varianten te vinden.

Het Trump-team verdient flink bij van dergelijke ‘merch’ producten. Naast sneakers kunnen Trump fans zelfs een speciale Trump-parfum aanschaffen. Ook zijn er andere schoenen met verschillende Trump-slogans en decoraties van de Amerikaanse vlag beschikbaar.

Advertentie

De crypto strategie van Trump

Sinds begin dit jaar is crypto een hoeksteen van Trump’s herverkiezingscampagne. Naast het verkopen van Bitcoin producten heeft Trump inmiddels ook al een hoop crypto beloftes gedaan. Op de Bitcoin conferentie in Nashville beloofde Trump bijvoorbeeld dat hij als president nooit Amerikaanse Bitocin zou verkopen. In totaal bezit de Amerikaanse overheid meer dan $12 miljard aan BTC.

Hoewel Trump in 2021 nog aangaf totaal geen fan van Bitcoin te zijn is hij totaal van mening verandert. Wie had gedacht dat hij nu, drie jaar later, Bitcoin sneakers zou verkopen. Het kan heel gek lopen in crypto land.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie