Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Analist voorspelt Bitcoin-rally: Economische factoren wijzen op verdere stijging

Volgens een analist zijn er meerdere bullish factoren voor BTC.

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin moet naar $62k klimmen, anders kan grote daling volgen'

Foto: shevtsovy/Shutterstock

De afgelopen week heeft bitcoin (BTC) uitstekend gepresteerd met een stijging van ongeveer 5 procent. Volgens een analist schijnt de bitcoin koers nog verder te kunnen stijgen, aangezien bepaalde economische factoren het bullish momentum kunnen versterken.

Stijgende prijs van bitcoin hapert, koers bereikt ‘extreem belangrijk punt’
Stijgende prijs van bitcoin hapert, koers bereikt ‘extreem belangrijk punt’

Economische factoren die BTC koers omhoog drijven

Hoofd onderzoek digitale activa van Standard Chartered, Geoff Kendrick, benadrukte een aantal economische factoren die de prijs van bitcoin de komende maanden omhoog kunnen drijven in een interview met The Block.

Als eerste benoemt Kendrick de renteverlaging van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), wat ervoor heeft gezorgd dat de kosten voor de Amerikaanse staatsobligaties leningen op lange termijn relatief duurder zijn dan leningen op de korte termijn. Dit duidt vaak op optimisme over de toekomstige economische groei en draagt bij aan een gunstig klimaat voor investeringen, waaronder bitcoin.

Positieve indicatoren op de crypto-derivatenmarkt

Ook wees Kendrick op de ontwikkelingen op de derivatenmarkt die de optimistische vooruitzichten voor bitcoin ondersteunen. Zo liet hij weten:

“Deze week zien we dat er nieuwe topside bitcoin calls worden toegevoegd voor de vervaldatum van de opties op 27 december. Deze interesse is vooral opgebouwd rond de ronde uitoefenprijs van $100.000.”

Daarbij zei hij dat de Open Interest (OI) rond topside bitcoin opties is versneld in een tempo dat niet alleen kan worden toegeschreven aan de prijsstijging van ongeveer 6% van bitcoin de afgelopen week. Kendrick legde uit dat de opmerkelijke groei van de OI bij de uitoefenprijs van $100.000 erop duidt dat andere factoren de beslissingen van derivatenhandelaren beïnvloed.

Opmerkingen van Harris over crypto

Ook benoemt Kendrick recente opmerkingen van Amerikaanse presidentskandidaat Kamala Harris als een belangrijke factor voor de cryptomarkt. Afgelopen zondag sprak Harris haar toewijding uit voor het ondersteunen van opkomende technologieën, waaronder Artificial Intelligence (AI) en digitale activa. Hierbij benadrukte ze haar voornemen om innovatie aan te moedigen en tegelijkertijd consumenten en investeerders te beschermen.

Hierover zei Kendrick:

“De meest waarschijnlijke nieuwe factor, vanuit een timingperspectief, zijn de opmerkingen van vice-president Harris op zondag 22 september, waarin ze zei dat ze crypto-bedrijven zou aanmoedigen. Deze opmerkingen suggereren dat beide uitkomsten op 5 november uiteindelijk positief voor bitcoin zullen zijn.”

In eerder bitcoin nieuws lieten we ook al weten hoe er een dubbele kans is op een ‘moonrun’ wat erg positief zal zijn voor bitcoin.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
FBI-Warnung: Nordkoreanische Hacker zielen auf Bitcoin Spot-ETFs in den USA
Russische hackers eisen $75 miljoen in Bitcoin na massale cyberaanval
Advertentie