Dylan Laat Dylan Laat
24/06/2024 10:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2024 10:14

Analist schokt bitcoin-investeerders, voorspelt val naar $45.000

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analist schokt bitcoin-investeerders, voorspelt val naar $45.000

Foto: insta_photos/Shutterstock

De cryptomarkt houdt zijn adem in nu bitcoin (BTC) een double top-patroon heeft gevormd. Met een recente daling van 70.000 dollar naar 63.000 dollar vragen beleggers zich af of dit het begin is van een bearish trend of slechts een tijdelijke correctie. Experts, waaronder 10x Research-oprichter Markus Thielen, wijzen op verschillende factoren die deze beweging kunnen verklaren. Thielen deelt daarbij een mogelijk koersdoel waar BTC de komende tijd naartoe zou kunnen bewegen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers naar 45.000 dollar?

Een double top, of dubbele top is een grafiekpatroon waarbij de koers twee keer eenzelfde hoogtepunt bereikt, met daartussen een daling. Dit patroon wordt vaak gezien als een bearish signaal. Markus Thielen, oprichter van 10x Research, bevestigt dit in een update:

“Technisch gezien lijkt bitcoin een dubbele top formatie te volgen, waarbij het steunniveau wordt getest. Deze grafiekformatie zou ons basisscenario moeten zijn, tenzij het ongeldig wordt. Deze formatie zou gemakkelijk kunnen leiden tot een daling naar $50.000 – zo niet $45.000.”

De bitcoin koers lijkt een dubbele top te vormen. - Bron: 10x Research.
De bitcoin koers lijkt een dubbele top te vormen. – Bron: 10x Research.

De huidige prijsdaling wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder versnelde verkoop door BTC miners. Daarnaast zijn er flinke uitstromen bij de Amerikaanse spot bitcoin beursfondsen (ETF’s) waargenomen en nemen investeerders winst nu de koers zo hoog staat. Deze combinatie van factoren zet druk op de bitcoin koers en gooit olie op het vuur van de speculatie over een mogelijke trendverandering.

Langere termijn mogelijk alsnog bullish voor BTC prijs

De aanstaande publicatie van de PCE prijsindex, de favoriete inflatie-indicator van de Federal Reserve, zou mogelijk verlichting kunnen bieden. Economen voorspellen een jaarlijkse stijging van 2,6 procent in zowel de headline als kern PCE. Greg Magadini, directeur derivaten bij Amberdata, merkt in zijn nieuwsbrief op: “Sterke economische data heeft afgelopen vrijdag [obligatie]rendementen hoger geduwd en edelmetalen lager. Dit blijft een obstakel voor digitale harde activa zoals crypto.”

Ondanks de huidige onzekerheid staan er op de langere termijn potentieel bullish factoren aan de horizon, schrijft Thielen. De Amerikaanse verkiezingen en consumentenprijsindex (CPI)-ontwikkelingen later dit jaar zouden een positieve invloed kunnen hebben op de cryptomarkt.

Hij waarschuwt echter voor overmatig optimisme, suggererend dat hij nu liever BTC verkoopt om lager weer in te kunnen kopen: “Bitcoin blijft dalen, en de liquiditeit neemt sterk af met dalende prijzen. Velen zijn bang om naar hun crypto-holdings te kijken en actie te ondernemen. Bitcoin prijzen zijn nog steeds relatief hoog, maar dit zou snel kunnen veranderen. Dit is het moment om moeilijke beslissingen te nemen.”

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Hij kwam in contact met Crypto Insiders via een platform voor freelancers. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie