Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Als je $1.000 in Bitcoin stak toen JPMorgan CEO het afkraakte, had je nu zoveel

BTC is 1.500% gestegen sinds Jamie Dimon het stom en gevaarlijk noemde

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Als je $1.000 in Bitcoin stak toen JPMorgan CEO het afkraakte, had je nu zoveel

Foto: lev radin/Shutterstock

In de afgelopen jaren zijn er veel prominente personen uit de financiële wereld geweest, die duidelijk hebben uitgesproken niets in bitcoin (BTC) te zien. Volgens velen zou de waarde van de munt op niets gebaseerd zijn en zou deze uiteindelijk daarom instorten.

Investeerders die in de hype geloofden, zouden volgens deze experts al hun geld kwijtraken. Een van deze personen die zich destijds zo fel tegen bitcoin uitsprak, is de directeur van JPMorgan, de grootste bank van de Verenigde Staten.

Bitcoin en crypto stijgen hard, dag van de waarheid is aangebroken
Bitcoin en crypto stijgen hard, dag van de waarheid is aangebroken

Harde uitspraken over bitcoin in 2017

Jamie Dimon is al sinds 2006 de CEO van JPMorgan. In de afgelopen jaren heeft hij zich meermaals kritisch uitgelaten over bitcoin en de vermeende gevaren ervan.

In september 2017 sprak Dimon op een conferentie, de Barclays Financial Services Conference. Hier gaf hij uitgebreid zijn mening over de digitale munt. Zo noemde hij bitcoin “stom” en “gevaarlijk”.

Ook had bitcoin volgens hem zelfs als frauduleus moeten worden bestempeld door toezichthouders. Hij beweerde toen dat als hij ontdekte dat een van zijn werknemers BTC zou kopen, hij hen per direct zou ontslaan. De bitcoin-hype was volgens Dimon te vergelijken met de beruchte tulpenmanie die tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw plaatsvond. De prijzen van tulpen stegen destijds hard om vervolgens weer volledig in elkaar te zakken.

Advertentie

Tegendeel duidelijk bewezen: BTC is 1.500% gestegen

Wanneer we terugkijken op Dimons uitspraken uit 2017, zien we een duidelijk contrast met de huidige situatie. In tegenstelling tot zijn voorspellingen, is bitcoin helemaal niet ingestort. De digitale munt heeft juist aan populariteit gewonnen en de koers ervan is hard gestegen.

Zeven jaar geleden, in september 2017, lag de prijs van bitcoin nog op ongeveer $4.000. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $64.000. Dat is een stijging van maar liefst 1.500%.

Stel, je had in september 2017 voor 1.000 dollar geïnvesteerd in de digitale munt. Dan zou deze investering vandaag de dag zo’n 16.000 dollar waard zijn.

Om dit in perspectief te zetten, vergelijken we dit met de opbrengst die de S&P 500 zou hebben opgeleverd. Als je in september 2017 1.000 dollar investeerde in de S&P 500, zou je nu zo’n 2.278 dollar hebben. Dat is een stijging van slechts 127,9%.

Het is duidelijk dat de stijging van bitcoin die van traditionele activa ver heeft overtroffen, wat aantoont dat Dimon de plank behoorlijk missloeg. Inmiddels is CEO ook bijgedraaid. Dit jaar zei hij nog: “Ik verdedig het recht om bitcoin te kopen”.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie