Grootste cryptomunt blijft hangen onder belangrijke grens
Foto: moxumbic/Shutterstock
Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen weken aanzienlijke winsten geboekt, met een stijging van 6,7 procent in de afgelopen veertien dagen.
De koers is de afgelopen dagen echter tussen het bereik van $66.500 en $67.100 aan het consolideren na een gefaalde poging om door het weerstandsniveau van $70.000 te breken. Maar wat zorgt ervoor dat deze doorbraak zo lastig is?
Factoren voor weerstand van bitcoin
Een week geleden werd bitcoin op de $70.000 afgewezen. In de afgelopen dagen steeg bitcoin met 3,8 procent om vervolgens op een weerstand bij $68.700 te stuiten.
Er lijkt nog voldoende momentum te zijn om de prijs richting $70.000 te duwen, maar of dit daadwerkelijk mogelijk gaat zijn, is afhankelijk van een aantal factoren.
De risicobereidheid van beleggers is vergroot door de renteverlagingen van de Federal Reserve (Fed), maar er zijn drie factoren die de belangrijkste drijfveren vormen voor potentiële stijgingen of dalingen: Mondiale economische onzekerheid, problemen in de bitcoin mining-sector en de invloed van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Economische onzekerheid
We hebben momenteel te maken met mondiale economische onzekerheid, wat beleggers zeer voorzichtig maakt.
Hoewel bitcoin onderdeel is van de top 10 grootste activa ter wereld wat betreft marktkapitalisatie, zijn veel beleggers momenteel terughoudend vanwege de economische onzekerheid. Ze nemen minder snel risico en kiezen vaker voor traditionele activa. Deze leveren weliswaar minder rendement op, maar worden doorgaans als minder riskant gezien.
Problemen in de bitcoin mining-sector
Ook komen er veel zorgen voort uit de bitcoin mining-sector, waar veel bedrijven problemen hebben met winstgevendheid. In cryptonieuws van vorige maand lieten we al weten dat de winst van bitcoin miners historisch laag is, wat sindsdien is verslechterd.
Dalingen in de winstgevendheid zetten financiële druk op miners, die essentieel zijn voor het waarborgen van de netwerkveiligheid. Aangezien miners samen in bezit zijn van meer dan 1,8 miljoen BTC, met een waarde van $122,4 miljard, maken veel handelaars zich zorgen over agressieve verkopen door de miners.
Amerikaanse presidentsverkiezingen
Ook de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen oefenen een aanzienlijke invloed uit en dragen bij aan de onzekerheid op de markt. Veel beleggers blijven voorlopig terughoudend, mogelijk omdat ze de uitkomst van de verkiezingen willen afwachten.
De Democratische presidentskandidaat, Kamala Harris, heeft aangegeven dat haar voorkeur ligt bij een sterk gereguleerde cryptomarkt, gericht op de bescherming van individuele beleggers. Dit staat in contrast met de visie van de Republikeinse presidentskandidaat, Donald Trump, die juist een minder gereguleerde markt wil, waarbij de integratie van de cryptomarkt in de traditionele financiële wereld voorop staat.
Kortom, het is nog onduidelijk of bitcoin met het huidige momentum boven de $70.000 kan breken. De uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 5 november kan mogelijk de langverwachte uitbraak veroorzaken
🎙️ Bitcoin stijgt: wanneer gaan XRP, Ethereum en Solana nou eens iets doen? De perfecte altcoin-storm kan onderweg zijn. Luister nu de podcast