Met een afnemende groei van de wereld economie en de toenemende politieke onzekerheid is het volgens wetenschapper en mede-oprichter van Blockstream.com, Adam Back, goed mogelijk dat bitcoin (BTC) op een zeker moment de $50.000 aan zal kunnen tikken. Dit schreef Back in een onlangs verschenen tweet waarin hij drie redenen geeft waarom hij dit denkt.
De tweet verscheen in reactie op een discussie over het moment waarop institutionele beleggers nou eindelijk de Bitcoin-markt zullen binnenstappen. Volgens een aantal van hen zal dit waarschijnlijk vaart krijgen zodra de marktkapitalisatie van Bitcoin de $1 biljoen aantikt. Zo schrijft de investeerder Preston Pysh in een tweet:
Helemaal met je eens, Dan. Ik denk dat 1 biljoen strategisch interessant klinkt.
Volgens een andere analist, Tuur Demeester, moet de prijs van bitcoin nog zeker met 5 keer groeien om een marktkapitalisatie van die omvang te realiseren. Volgens Back is de kans dat dit gebeurt aannemelijk gezien de huidige situatie:
Kom maar op, 2020 halving, veel geopolitieke onzekerheid, $15 miljard aan -ve rente obligaties, MMT wordt getest om een nog onvoorzichtiger USD inflatie regime te implementeren.
Bring it on, 2020 halvening, lots of geopolitical uncertainty, $15tril of -ve interest bonds, MMT excuses being tested to bring an even more imprudent USD inflation regime.
With a $50k BTCUSD price, $1tril market cap, would be as @TuurDemeester says not far off 🙂 https://t.co/Re9EOW9js5
— Adam Back (@adam3us) September 6, 2019
In zijn tweet haalt Back de halving aan die voor 2020 gepland staat. Dan zullen de beloningen voor bitcoin miners worden gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Dit mechanisme is bedoeld om de inflatie van bitcoin tegen te gaan en de verwachting is dat de waarde van bitcoin voor en na de halving flink zal gaan stijgen.
Verder benoemt hij de geopolitieke onrust. Zo is de situatie in Hong Kong al geruime tijd onrustig, is er een handelsoorlog aan de gang tussen China en de VS en is de inflatie in Argentinië en Venezuela de pan uit gerezen. Ook dit zal volgens analisten bijdragen aan de groeiende vraag naar bitcoin.
De stagnerende economische groei zorgt er daarnaast voor dat er ruim $15 biljoen aan obligaties zijn met een negatieve rente. Kortom, het uitlenen van fiatvaluta kost geld in plaats van dat het iets opbrengt.
Ten slotte haalt Back de Moderne Monetaire Theorie (MMT) aan, wat volgens hem steeds vaker toegepast wordt door landen wereldwijd. Deze theorie is een economisch raamwerk dat stelt dat landen fiscaal beleid moeten inzetten om de economische groei van hun land te stimuleren. Volgens analisten en critici van deze theorie zal dit op termijn leiden tot enorme inflatie.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.