Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Betaalgigant Mastercard gaat sterker inzetten op de crypto sector

Betalingsgigant Mastercard gaat ‘crypto consultancy’ diensten aanbieden

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Mastercard, een van de leidende betalingsbedrijven in ter wereld, maakte gisteren bekend dat het aanbieden van de zogeheten crypto betaalkaarten verder opgeschaald gaat worden. Ondanks dat het vertrouwen in crypto vanuit de traditionele financiële sector het afgelopen jaar behoorlijk is beschadigd, lijkt Mastercard niet bang om in zee te gaan met een groot aantal crypto bedrijven.

Bitcoin krijgt boost van Federal Reserve: markten worden bullish
Bitcoin krijgt boost van Federal Reserve: markten worden bullish

Mastercard steeds meer betrokken bij crypto

Mastercard is al partnerschappen aangegaan met meerdere prominente crypto exchanges, waaronder Binance, Gemini en Nexo. Deze samenwerkingen hebben Mastercard en de exchanges in staat gesteld om crypto betaalkaarten aan te bieden in verschillende landen. Raj Dhamodharan, hoofd van crypto en blockchain bij Mastercard, zei het volgende:

 “We hebben tientallen partners over de hele wereld die crypto-kaartprogramma’s aanbieden, en ze blijven uitbreiden. Veilig toegang bieden tot crypto maakt ook deel uit van onze waardepropositie, en we blijven dat doen.”

Het is belangrijk dat bedrijven zoals Mastercard in blijven zetten op crypto.. In 2022 stortten meerdere grote crypto bedrijven in, het grootste daarvan was uiteraard de cryptobeurs FTX. Tegelijkertijd pakken Amerikaanse toezichthouders actief verschillende crypto bedrijven aan. Een van de grootste zaken betrof de Amerikaanse CFTC die Binance in maart aanklaagde, het een “illegale” beurs noemde en zijn nalevingsprogramma een “farce”.

Mastercard’s crypto antwoord

Zelfs banken zoals NatWest en Santander hebben bijvoorbeeld het bedrag dat Britse klanten naar cryptobeurzen kunnen overmaken beperkt. Het is duidelijk dat er een groot gebrek is aan gemeenschappelijke normen en vertrouwen in de crypto sector, wat ook weer resulteert in het ontbreken van adequate bescherming. Dit heeft kwetsbaarheden gecreëerd, die op den duur zeer schadelijk kunnen zijn voor de crypto industrie als geheel.

Daarom heeft de aanbieder van betalingsdiensten ook besloten om Mastercard Crypto Credential te lanceren, dat gemeenschappelijke normen en een infrastructuur zal vestigen om interacties tussen bedrijven die gebruik maken van crypto, en consumenten soepel te laten verlopen. Dhamodharan zei onlangs dat Mastercard “echt behoorlijk enthousiast” is over blockchain technologie en dat het bedrijf verwacht dat de crypto markt in de toekomst enkel zal groeien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy's specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man vond €10.000 bitcoin op straat, maar liet vondst liggen
Man vond €10.000 bitcoin op straat, maar liet vondst liggen
Bitcoin stijgt 3% tot $61.000, markt nerveus voor nieuwe inflatiedata
Bitcoin naar de maan: VanEck voorspelt koers van $52 miljoen
Advertentie
crypto-insiders-icon