Wessel Kersting Wessel Kersting
3 min. leestijd

XRP op keerpunt: Ripple whales zaaien twijfel over koers

Analisten waarschuwen voor bearish sentiment na miljoenenverkoop

XRP-XRP
s
koers-icon
Analyses
XRP op keerpunt: Ripple whales zaaien twijfel over koers

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Ripple (XRP) whales hebben onlangs, volgens data van CryptoQuant, 23,5 miljoen tokens ter waarde van $13,63 miljoen naar exchanges verplaatst, wat duidt op een mogelijke verkoopdruk. De toenemende voorraad op exchanges en de stabiele open interest wijzen op een consolidatiefase terwijl traders wachten op een uitbraak. De negatieve signalen van deze whale-activiteit creëren een bearish sentiment, met het risico op een prijsdaling als de verkoop aanhoudt.

Hieronder duiken we in een exclusieve technische analyse, afkomstig uit onze gratis Discord-community. Hier delen onze analisten dagelijks hun laatste inzichten en analyses over de cryptomarkt, vaak dagen voordat ze elders opduiken.

Technische analyse ripple (XRP)

Ondanks dat de cryptomarkt in beweging lijkt te komen, zie we dit vooralsnog niet terug bij XRP. Desondanks lijkt een uitbraak onvermijdelijk gezien het koerspatroon. Dat legden de analisten van Crypto Insiders onlangs als volgt uit in Discord:

“XRP beweegt momenteel zijwaarts binnen een zogeheten driehoekspatroon. Dit patroon duidt op consolidatie, waarbij de koers steeds dichter bij een uitbraakpunt komt. De kans lijkt groot dat XRP zal dalen richting de $0,51 zone.

 

Toch houden we rekening met een mogelijke fake-out, of schijnuitbraak, boven het driehoekspatroon richting de $0,60. Hoewel dit een tijdelijke stijging zou kunnen veroorzaken, blijven we voorzichtig zolang er geen duidelijke uitbraak boven deze zone plaatsvindt.

 

Een neerwaartse uitbraak uit het driehoekspatroon kan een verdere daling teweegbrengen, mogelijk richting de $0,43. Het is daarom raadzaam om alert te blijven op de koersreactie rond de huidige steun- en weerstandsniveaus. In Discord blijven we dit nauw in de gaten houden en passen onze strategie aan zodra dit nodig is.”

Datum analyse: 20 september. Tradingview link: https://www.tradingview.com/x/ePx6YNDN/

Tip van de redactie: OKX maakt comeback in Nederland

Met DNB-goedkeuring introduceert OKX de meest complete crypto app van Nederland. Nieuwe klanten krijgen €20 in Bitcoin na een eerste transactie van €100. Profiteer van de eenvoudige interface, gunstige kosten en eenvoudige iDEAL-stortingen. De promotie loopt 14 dagen vanaf registratie.

Meer van dit soort updates ontvangen?

In onze Discord community vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Praat mee op Discord

 


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Bitcoin schiet langs $65.000, memecoins als DOGE, SHIB & PEPE exploderen
Bitcoin op rand van uitbraak na rentebesluit: koers nadert cruciaal punt
Render stapt over van Ethereum naar Solana: experts delen verwachtingen
Render stapt over van Ethereum naar Solana: experts delen verwachtingen
Cardano op rand van uitbraak met lancering van project Midnight
Cardano op rand van uitbraak met lancering van project Midnight
Advertentie