Khiem Nguyen Khiem Nguyen
3 min. leestijd

XRP kan met 25% kelderen, waarschuwen Ripple-analisten

Technische indicatoren suggereren forse koersdaling voor XRP

XRP-XRP
s
koers-icon
Analyses
XRP kan met 25% kelderen, waarschuwen Ripple-analisten

Foto: Bigc Studio/Shutterstock

Ripple (XRP) wordt opnieuw geconfronteerd met een juridische uitdaging. Eerder vandaag werd er gemeld dat de SEC op het laatste moment besloten heeft om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak waarbij Ripple een boete van $125 miljoen kreeg opgelegd. Dit ligt ver onder de geëiste $2 miljard. De onzekerheid rond XRP neemt hiermee toe, wat directe invloed heeft op de koers van de munt.

Hieronder duiken we in een exclusieve technische analyse, afkomstig uit onze Discord-community. Hier delen onze analisten dagelijks hun laatste inzichten en analyses over de cryptomarkt vaak uren voordat ze elders opduiken.

Technische analyse Ripple (XRP) koers

Kort voordat het bovenstaande nieuws over de rechtszaak bekend werd gemaakt, waarschuwden de analisten van Crypto Insiders al voor een daling. Dat legden zij onlangs als volgt uit in Discord:

“Zoals eerder aangegeven, hebben we een fakeout gezien aan de bovenkant van de triangle, gevolgd door een terugval onder de trendlijn. Dit bevestigt de verwachting dat XRP op zoek gaat naar liquiditeit op de lagere niveaus, en de kans is groot dat de onderste kant van de triangle getest wordt. De grafiek laat een duidelijke afwijzing zien rond de 0,618 Fibonacci-retracement ($0,6056), wat de sterke weerstand in deze zone benadrukt.

 

De neerwaartse beweging, versterkt door de daling onder de trendlijn, suggereert verdere druk, waarbij we momenteel rond de $0,5806 handelen. De steun ligt rond de 0,5 Fibonacci ($0,5623), en als dit niveau wordt doorbroken, verwachten we een versnelling richting $0,5189. De RSI onder de 50 wijst op aanhoudend bearish momentum, wat de kans op een verdere daling naar de lows rond $0,4315 vergroot.

 

Gezien de sterke weerstand rond $0,65 en de afwijzing bij de 0,618 Fibonacci, lijkt het neerwaartse scenario voorlopig de overhand te hebben, tenzij de trendlijn opnieuw wordt herwonnen.”

Datum analyse: 2 oktober, 2024. Tradingview link: https://www.tradingview.com/x/TAWeHOIh/

Tip van de redactie: OKX maakt comeback in Nederland

Met DNB-goedkeuring introduceert OKX de meest complete crypto app van Nederland. Nieuwe klanten krijgen €20 in Bitcoin na een eerste transactie van €100. Profiteer van de eenvoudige interface, gunstige kosten en eenvoudige iDEAL-stortingen. De promotie loopt 14 dagen vanaf registratie.

Meer van dit soort updates ontvangen?

In onze Discord community vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Praat mee op Discord

 


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Khiem Nguyen

Khiem is bij Crypto Insiders begonnen als stagiair en begon in die hoedanigheid al snel met het schrijven van fundamentele analyses voor de Premium community. Sinds september 2024 deelt hij zijn kennis ook op de reguliere nieuwssite van Crypto Insiders.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Nederlandse experts delen 2 crypto die hard kunnen stijgen
Nederlandse experts delen 2 crypto die hard kunnen stijgen
XRP op keerpunt: Ripple whales zaaien twijfel over koers
XRP op keerpunt: Ripple whales zaaien twijfel over koers
Artificial Superintelligence Alliance kan 50% stijgen na enorme whale-koop
Artificial Superintelligence Alliance kan 50% stijgen na enorme whale-koop
Advertentie