Khiem Nguyen Khiem Nguyen
3 min. leestijd

Waarom crypto-experts een explosief Q4 voor Bitcoin voorspellen

Technische patronen en externe factoren wijzen op koersstijging in Q4

Bitcoin-BTC
s
koers-icon
Analyses
Waarom crypto-experts een explosief Q4 voor Bitcoin voorspellen

Foto: Gumbariya/Shutterstock

Elke maandagavond komen de ervaren analisten uit onze community samen in onze Discord-server voor een uitgebreide livestream. Hierin bespreken zij de laatste trends, ontwikkelingen en gebeurtenissen in de cryptomarkt.

Tijdens deze sessies delen technisch analisten Ivan Lagana en Albert Coppens, samen met fundamenteel analist Khiem Nguyen, hun inzichten en vooruitzichten.

Bitcoin klaar voor een bullish Q4?

Vanuit fundamenteel perspectief belichtte Nguyen tijdens de livestream de invloed van externe factoren op de cryptomarkt, zoals de aanstaande verkiezingen:

“De verkiezingen zijn begin november, en Trump lijkt voor te liggen. Als hij wint, kan dat gunstig zijn voor crypto, met mogelijke plannen zoals van bitcoin een reservemunt maken.”

De stijgende interesse van institutionele beleggers kan extra momentum voor koersen creëren:

“De echte bullrun en retail-participatie moeten nog beginnen. Bitcoin-zoekopdrachten op Google blijven laag, maar dit zal veranderen zodra we de all-time high doorbreken.”

Wat zien de technische analisten?

Op technisch vlak zijn de signalen voor bitcoin eveneens positief. Coppens wees op het ontstaan van belangrijke technische patronen:

“We zien nu voor het eerst een higher low en een higher high op de korte termijn. Dit, samen met een lichte toename in volumes, is een belangrijk signaal voor verdere stijgingen.”

Lagana benadrukte deze kritieke prijsniveaus voor handelaren:

“We moeten $65.000 in de gaten houden. Bij een doorbraak kijk ik naar $68.000 en $70.000. Een afwijzing kan echter leiden tot een nieuwe low onder de $59.000.”

Solana en DeFi-projecten in de schijnwerpers

Over Solana en de opkomst van memecoins gaf Nguyen aan dat het ecosysteem steeds toegankelijker wordt voor particuliere beleggers:

“Er zijn veel gehypte memecoins, en er is zelfs een app waarmee je met Apple Pay Solana memecoins kunt kopen. Deze toegankelijkheid bevordert de adoptie van Solana.”

De sessie besprak ook de ontwikkelingen in de DeFi-sector, met bijzondere aandacht voor THORChain (RUNE) en Aave (AAVE). Er werd consensus bereikt over het potentieel van deze projecten om uit te groeien tot sterke concurrenten van gevestigde Layer 1-platformen:

“Aave behaalt vandaag een mooie 6,5% winst, en Rune 8%. De fusie van Rune stelt het in staat om te concurreren met de grote Layer 1-platformen.”

Coppens gaf zijn inzichten over de technische situatie van Aave:

“Aave zit nog steeds binnen een lange supportzone, net boven de groene box. We zien een sterke lange termijn bullish structuur. Het ziet er gezond uit.”

Voorzichtig optimisme voor Q4

Ondanks het optimisme, werd er ook gewaarschuwd voor overhaaste beslissingen. Nguyen benadrukte het belang van een gedisciplineerde aanpak om risico’s te beperken:

“Vermijd FOMO en blijf rationeel nadenken. Het belangrijkste is om je kapitaal te behouden. Vermijd over-leverage en koop gewoon spot.”

 

De analisten waren het erover eens dat, ondanks de positieve signalen, de markt zich nog in een vroeg stadium van een potentiële bullrun bevindt. De echte retail-participatie moet nog beginnen, wat mogelijk een katalysator kan zijn voor verdere groei.

Blijf op de hoogte via onze Discord

Deze samenvatting is slechts een fractie van de diepgaande analyses in onze Discord-community. Onze experts delen dagelijks inzichten met meer dan 10.000 leden, waardoor je continu op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Wil je geen update missen en direct toegang tot real-time inzichten? Word lid van onze Discord! Neem deel aan wekelijkse livestreams, stel vragen aan onze analisten en blijf voorop lopen met Crypto Insiders!

Praat mee op Discord

 


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Khiem Nguyen

Khiem is bij Crypto Insiders begonnen als stagiair en begon in die hoedanigheid al snel met het schrijven van fundamentele analyses voor de Premium community. Sinds september 2024 deelt hij zijn kennis ook op de reguliere nieuwssite van Crypto Insiders.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
'Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt', zegt voorzitter crypto-waakhond
‘Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt’, zegt voorzitter crypto-waakhond
Nieuwe memecoin stijgt keihard, doordat AI zich ermee bemoeit
Nieuwe memecoin stijgt keihard, doordat AI zich ermee bemoeit
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Grote crypto-fusie trekt aandacht: Dit is wat je moet weten
Grote crypto-fusie trekt aandacht: Dit is wat je moet weten
Bitcoin op belangrijk kruispunt: Experts leggen uit waarom
Bitcoin op belangrijk kruispunt: Experts leggen uit waarom
Avalanche kan hard stijgen: Cryptoproject verslaat Fortnite op Epic Games
Avalanche kan hard stijgen: Cryptoproject verslaat Fortnite op Epic Games
Advertentie