Wessel Kersting Wessel Kersting
3 min. leestijd

Bitcoin maakt zich op voor rally ondanks zorgen rentebesluit

Crypto-analisten zien positieve signalen ondanks onzekere Fed-week

s
koers-icon
Analyses
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering

Foto: Champ008/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat aan de vooravond van een mogelijk volatiele week, terwijl beleggers zich voorbereiden op een belangrijk renteverlagingsbesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. Deze beslissing, die wordt verwacht na de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting op 17 en 18 september, kan een grote invloed hebben op de koers van bitcoin. De renteverlaging zou kunnen leiden tot paniek op korte termijn, maar biedt ook kansen voor een nieuwe bullmarkt na een langere periode van correctie.

Hieronder duiken we in een exclusieve technische analyse, afkomstig uit onze gratis Discord-community. Hier delen onze analisten dagelijks hun laatste inzichten en analyses over de cryptomarkt, vaak uren voordat ze elders opduiken.

Ripple-experts: XRP dreigt scherp te dalen ondanks Grayscale-nieuws
Ripple-experts: XRP dreigt scherp te dalen ondanks Grayscale-nieuws

Technische analyse bitcoin (BTC) koers

Bitcoin is onlangs weer mooi hersteld. De analisten van Crypto Insiders verwachten dat de koers verder kan stijgen, althans zo lang de recente bodem niet wordt gebroken. Dat legden zij onlangs als volgt uit in Discord:

“Op de langere termijn voorzien we voor BTC weinig verandering. Daarom richten we ons nu op de korte termijn. BTC blijft moeite hebben om door te breken naar de bovenkant van de liquiditeitszones. We zien echter dat de recente weerstand nu als belangrijke support fungeert, wat een positief teken is. 

 

De dynamische trendlijnen, die vaak van weerstand naar support omdraaien, geven aan dat er voor BTC op de korte termijn meer opwaarts potentieel is. Dit geldt zolang de huidige lokale bodem niet wordt gebroken. Een verder stijging richting hogere niveaus blijft mogelijk, mits de support rond de dynamische trendlijn standhoudt. 

 

We houden de prijsactie nauwlettend in de gaten in Discord om te zien of BTC in staat is om de recente support vast te houden en de opwaartse beweging voort te zetten.”

Datum analyse: 16 september. Tradingview link: https://www.tradingview.com/x/RgqPi27G/

Tip van de redactie: OKX maakt comeback in Nederland

Met DNB-goedkeuring introduceert OKX de meest complete crypto app van Nederland. Nieuwe klanten krijgen €20 in Bitcoin na een eerste transactie van €100. Profiteer van de eenvoudige interface, gunstige kosten en eenvoudige iDEAL-stortingen. De promotie loopt 14 dagen vanaf registratie.

Meer van dit soort updates ontvangen?

In onze Discord community vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Praat mee op Discord

 


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Bitcoin gaat deze week de belangrijkste dag van het jaar tegemoet
Bitcoin gaat deze week de belangrijkste dag van het jaar tegemoet
Cardano op rand van uitbraak na update: deze prijs is cruciaal
Cardano (ADA) op rand van uitbraak na update: deze prijs is cruciaal
Ripple-experts: XRP dreigt scherp te dalen ondanks Grayscale-nieuws
Ripple-experts: XRP dreigt scherp te dalen ondanks Grayscale-nieuws
Advertentie