Khiem Nguyen Khiem Nguyen
3 min. leestijd

Bitcoin koers richting $65.000, waarom stijgt de prijs?

Bitcoins (BTC) koers stijgt, analisten delen hun koersdoel

Bitcoin-BTC
s
koers-icon
Analyses
Bitcoin koers richting $65.000, waarom stijgt de prijs?

Foto: AdolescentChat/Shutterstock

In deze wekelijkse roundup duiken we dieper in de recente ontwikkelingen in de cryptomarkt, waarbij bitcoin (BTC) de $60.000 grens heeft doorbroken en nu de $65.000 nadert. Opvallend genoeg zien we deze stijging ondanks een verrassend lage publieke interesse. Laten we de belangrijkste trends en analyses van de afgelopen dagen doornemen.

Institutionele interesse in bitcoin en marktdynamiek

Een opmerkelijke trend is de groeiende institutionele betrokkenheid bij bitcoin. Opvallend genoeg zien we een tegenstelling tussen de hoge Bitcoin-koers en het lage aantal Google-zoekopdrachten naar crypto. Eerder deelde ik hierover het volgende in discord:

“Ondanks dat de zoekopdrachten naar crypto op Google extreem laag blijven, noteert bitcoin boven de $60.000. Dit suggereert een toenemende institutionele interesse, los van de publieke aandacht.”

In een eerder artikel werd een rapport van BlackRock besproken. Het rapport maakt een interessante vergelijking tussen de prestaties van bitcoin, de S&P 500 en goud na belangrijke geopolitieke gebeurtenissen. Hiermee zou je kunnen stellen dat bitcoin steeds meer de positie inneemt als een “veilige haven” voor beleggers.

Bron: BlackRock whitepaper

Deze institutionele interesse zou daarnaast ook door andere factoren worden aangedreven, aldus BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder. De gigant heeft onlangs “groeiende zorgen” geuit over de oplopende Amerikaanse staatsschuld van $35 biljoen. Volgens BlackRock zou deze situatie kunnen leiden tot een “toenemende institutionele interesse in bitcoin”.

Technische analyse BTC en prijsvooruitzichten

Ivan Lagana, technisch analist, biedt een gedetailleerde technische analyse waarbij hij de volgende prijsniveaus identificeert die momenteel van belang zijn:

  • Weerstand: $65.000
  • Steun: $62.300
  • Hoogste target: €68.300 (wekelijks level)

Bron: Tradingview

Hij voegt hier aan toe:

“BTC nadert langzaam de belangrijke 65k-zone, waarbij we op lagere timeframes een 3-drive patroon zien vormen. Dit patroon gaat gepaard met een divergence op de RSI, wat wijst op een mogelijke trendverandering.”

 

Macro-economische context

De institutionele interesse in bitcoin is sterk verbonden met de bredere economische context, zoals eerder te lezen. Thom Derks, macro-econoom belicht deze samenhang verder:

“Na de renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank zijn bijna alle grote centrale banken van de wereld begonnen met het verlagen van de rentes. Dat is in theorie positief voor de wereldwijde liquiditeit.”

Derks voegt toe:

“Voor het einde van het jaar ziet alles er momenteel goed uit dankzij de renteverlagingen van o.a. de Amerikaanse Federal Reserve en ook de stimuleringen die de People’s Bank of China doorvoert om de kwakkelende Chinese economie aan de gang te houden.”

Wat kunnen we hieruit opmaken?

De cryptomarkt toont een complex maar overwegend bullish beeld. De combinatie van toenemende institutionele interesse, gunstige technische factoren, en een ondersteunende mondiale economische context creëert een positief klimaat voor bitcoin en andere risicovolle assets. De discrepantie tussen de hoge bitcoin prijs en lage publieke interesse wijst mogelijk op een verschuiving in marktdynamiek, waarbij institutionele spelers een steeds grotere rol innemen.

Toch blijft waakzaamheid geboden, gezien de volatiele aard van de cryptomarkt en de mogelijkheid van onverwachte economische ontwikkelingen. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en blijven updates delen zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn. Houd daarom onze Discord-community in de gaten, waar onze analisten dagelijks hun inzichten delen. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste trends en analyses in de snel evoluerende wereld van cryptocurrencies!

Deel dit artikel
Khiem Nguyen

Khiem is bij Crypto Insiders begonnen als stagiair en begon in die hoedanigheid al snel met het schrijven van fundamentele analyses voor de Premium community. Sinds september 2024 deelt hij zijn kennis ook op de reguliere nieuwssite van Crypto Insiders.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Bitcoin op rand van uitbraak na rentebesluit: koers nadert cruciaal punt
Bitcoin op rand van uitbraak na rentebesluit: koers nadert cruciaal punt
Render stapt over van Ethereum naar Solana: experts delen verwachtingen
Render stapt over van Ethereum naar Solana: experts delen verwachtingen
Cardano op rand van uitbraak met lancering van project Midnight
Cardano op rand van uitbraak met lancering van project Midnight
Advertentie