Thom Derks Thom Derks
3 min. leestijd

Bitcoin houdt hart vast voor volatiele week met marktverschuivende data

Crypto-investeerders alert op cruciale Amerikaanse arbeidsmarktcijfers

s
koers-icon
Analyses
Bitcoin houdt hart vast voor volatiele week met marktverschuivende data

Foto: Mark Van Scyoc/Shutterstock

Bitcoin (BTC) ging op 5 augustus en 6 september stevig onderuit. Op beide reageerde bitcoin op een banenrapport uit de Verenigde Staten. Aankomende week is het weer tijd voor dat grote banenrapport, waardoor het mogelijk weer een behoorlijk volatiele en belangrijke week kan worden voor de bitcoin koers.

Belangrijke week voor bitcoin

Aanstaande week, die in het teken staat van de Amerikaanse arbeidsmarkt, krijgen we meerdere belangrijke data gepresenteerd. We beginnen op dinsdag 1 oktober met het JOLTS-rapport, dat het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten weergeeft.

Voor bitcoin is het een goede zaak als de cijfers over het aantal openstaande vacatures stabiel blijven of in ieder geval niet teveel dalen. Nu lijkt er ten opzichte van afgelopen maand zelfs een stijging in te zitten, zie onderstaande afbeelding.

Verder krijgen we woensdag de ADP Non-Farm Employment Change, een belangrijke indicator voor de banengroei in de Verenigde Staten. Dan is het op donderdag weer tijd voor de wekelijkse werkloosheidsclaims, waarvan men een lichte stijging van 1.000 stuks verwacht.

Vooralsnog blijven de werkloosheidscijfers onder het niveau dat zorgen zou wekken over de Amerikaanse economie. Het werkloosheidspercentage zal naar verwachting stabiel blijven volgens het rapport van vrijdag. Daarnaast lijkt de loongroei licht te zijn afgenomen vergeleken met vorige maand.

Op vrijdag 4 oktober wordt het officiële Non-Farm Payrolls (NFP) rapport gepubliceerd, dat cruciale informatie biedt over de werkgelegenheid in de VS. Dit rapport zorgde afgelopen maanden voor flinke crashes en kan wederom kan aanzienlijke volatiliteit veroorzaken op de markten, vooral als de cijfers sterk afwijken van de verwachtingen. Desondanks zijn de verwachtingen gunstig voor bitcoin.

Waarom zijn de verwachtingen gunstig voor bitcoin?

Voor bitcoin is het op dit moment belangrijk dat de Amerikaanse economie niet in de problemen komt. De Amerikaanse centrale bank is begonnen met het verlagen van de rentes en dat is goed voor de bitcoin koers, zolang een recessie uitblijft.

Wat dat betreft is het bemoedigend om te zien dat de verwachtingen voor de arbeidsmarkt nog altijd gunstig zijn. Alle cijfers laten tot nu toe een solide Amerikaanse arbeidsmarkt zien en wijzen dus niet richting de gevreesde recessie.

Mocht de huidige positieve trend doorzetten en de situatie in andere delen van de wereld, vooral in China, stabiel blijven, dan zou bitcoin in het vierde kwartaal van 2024 wel eens aan een zeer gunstige periode kunnen beginnen.

Zoek je meer verdieping in crypto?

In onze Discord community bespreken we dagelijks belangrijke macro-economische ontwikkelingen en hun potentiële impact op de bitcoin koers. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van alle niveaus kennis uitwisselen.

Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks livestreams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen.

Praat mee op Discord

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Analyses nieuws

XRP op keerpunt: Ripple whales zaaien twijfel over koers
XRP op keerpunt: Ripple whales zaaien twijfel over koers
Bitcoin schiet langs $65.000, memecoins als DOGE, SHIB & PEPE exploderen
Bitcoin op rand van uitbraak na rentebesluit: koers nadert cruciaal punt
Nederlandse experts delen 2 crypto die hard kunnen stijgen
Nederlandse experts delen 2 crypto die hard kunnen stijgen
Advertentie