Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Zoveel was jouw cardano en solana nu waard als je gisteren kocht

Solana-SOL Cardano-ADA
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Zoveel was jouw cardano en solana nu waard als je gisteren kocht

Foto: ImagineerInc/Shutterstock

Het was niet de leukste maandag voor de wereldwijde financiële markten. De markten kenden scherpe dalingen. Zo zakte bitcoin hard en belandde de koers zelfs even onder de $50.000. 

Veel andere cryptocurrencies daalden hard mee. Maar wat als je tijdens de crash had geïnvesteerd in cardano of solana? In dit artikel bekijken we wat jouw investering nu waard zou zijn als je gisteren had ingekocht.

De laagste inkoopprijs op 5 augustus

Om te beginnen hebben we de laagste inkoopprijs van 5 augustus nodig van cardano (ADA) en solana (SOL). Wij gaan er vanzelfsprekend van uit dat de doorgewinterde lezer op het perfecte moment besloot om in te kopen.

Cardano heeft tijdens de crash een daling gemaakt naar €0,253 volgens gegevens van crypto exchange Bitvavo. Voor solana kunnen we een prijs noteren van €99,01. Dat betekent dat solana (SOL) zelfs even onder de honderd euro werd gehandeld.

De hoogste prijs op 6 augustus

Nu moeten we voor vandaag exact hetzelfde doen, alleen dan voor de hoogste prijs. Ook hier beginnen we met cardano die op 6 augustus een prijs van €0,307 aantikte. We gaan hier ook uit op het moment van schrijven, dus wellicht is de cryptomunt alweer verder gestegen.

Voor solana ligt de hoogste prijs van 6 augustus op €134,19. Dit werd in de ochtend genoteerd en is sindsdien niet verder gestegen. Op het moment van schrijven handelt solana tegen een prijs van circa €128.

Wat is nu mijn investering van €1000 waard?

Om het makkelijk te houden, pakken we een bedrag van €1.000. Aangezien we uitgaan dat je gisteren op het perfecte moment hebt geïnvesteerd, is jouw investering vandaag meer waard. Dat berekenen we als volgt:

Als je op het laagste punt voor €1.000 aan cardano gekocht had, dan zou dat je 3.953 stuks hebben opgeleverd. Had je die vandaag op het hoogste punt van €0,307 verkocht, dan zou dat jou €1.217,44 hebben opgeleverd. Dat komt neer op €217,44 winst. 

Had je gisteren op het laagste punt voor €1.000 aan solana gekocht, dan zou dat je 10,1 stuks hebben opgeleverd. Had je die vandaag op het hoogste punt van €134,19 verkocht, dan zou dat jou €1.355,32 hebben opgeleverd. Daarbij komt de winst nog hoger uit, namelijk €355,32.

Dat betekent voor cardano een stijging van 21,34 procent en voor solana een stijging van 35,53 procent. Een uitstekend rendement voor slechts 24 uur, waar menig investeerder onder de indruk van zal zijn!

Tijdelijk 10 euro gratis crypto naar keuze

Zie jij deze dip als een perfect moment om je in te kopen? En denk je eraan om bitcoin of een andere crypto te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Advertentie